Club Brugge eert morgen overleden supporter Eddy (72) met 'You'll Never Walk Alone'

 Eddy Devreker kreeg vrijdag een hartaanval tijdens Club Brugge - Lokeren. De Club-supporter kreeg in het stadion de eerste hulp toegediend. De zeventiger overleed gistermiddag in het ziekenhuis.
BELGA Eddy Devreker kreeg vrijdag een hartaanval tijdens Club Brugge - Lokeren. De Club-supporter kreeg in het stadion de eerste hulp toegediend. De zeventiger overleed gistermiddag in het ziekenhuis.
De supporters van Club Brugge zullen morgenavond op gepaste wijze afscheid nemen van Eddy Devreker (72) uit Sint-Andries. De zeventiger stierf gistermiddag nadat hij tijdens de wedstrijd tegen Lokeren vrijdagavond een hartaanval had gekregen in de tribunes. 

Zijn zoon Jan zat op dat moment in de tribunes in een ander vak en merkte de commotie pas korte tijd later op.

"Mijn vader had nooit eerder hartproblemen. Ook voor ons kwam het dus als een verrassing", vertelt Jan. "We troosten ons met de gedachte dat hij niet heeft afgezien. Hij was ook op een plaats waar hij graag was én zich amuseerde. Daar proberen we ons aan op te trekken."

Eddy Devreker was al meer dan veertig jaar een vertrouwd gezicht bij matchen van Club Brugge en was ook in supporterskringen goed gekend. Morgenavond volgt er voor de aftrap van de wedstrijd tegen Dortmund een eerbetoon waarbij iedereen uit volle borst de klassieker 'You'll Never Walk Alone' van Gerry & The Pacemakers zal zingen. Er wordt ook nagedacht over een spandoek ter nagedachtenis van Eddy. 

Ondertussen is de politie paraat om de verwachte 1.700 Duitse supporters zo goed als mogelijk te begeleiden. Ze worden al 's middags in het centrum verwacht. "We beschouwen dit als een normale risicowedstrijd met de gekende maatregelen", bevestigt woordvoerster Lien Depoorter.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan van Renesse

  Prachtig gebaar. Kan alleen op Club.

 • Natacha Verpoort

  veel sterkte voor familie en vrienden. You'll never walk allone! RIP

 • Peter Christiaens

  RIP Eddy... sterkte aan de familie... hopelijk mooi resultaat van zijn geliefde club als eerbetoon

 • Dirk Van der Weeën

  You'll never walk alone my friend !!!! Rest in pace !!!!!!!