Club Brugge breekt ook contract Éder Balanta (27) open

Éder Balanta.
Photo News Éder Balanta.
Nog geen jaar na zijn eerste krabbel bij Club, staat z’n tweede er al. Éder Balanta (27) heeft zijn contract bij de landskampioen verlengd tot 2024 – da’s plus twee jaar. De beloning na een veelbelovend seizoen. 

Balanta kende aanvankelijk wat problemen met de opeenvolging van de vele wedstrijden (competitie, beker en Europees), maar bewees naarmate de speeldagen vorderden steeds meer hoe waardevol hij is. Zeker op Manchester United was de Colombiaan outstanding.

Balanta, die vorige zomer weggeplukt werd bij het Zwitserse FC Basel, kondigde het nieuws zelf aan – in een filmpje op de sociale media van Club. Als gelegenheidsregisseur tijdens de oefenmatch van afgelopen donderdag, tegen Beerschot.

Balanta tegen Manchester United.
Photo News Balanta tegen Manchester United.

Balanta is niet de eerste titularis die bijtekent. De afgelopen maanden verlengden ook Charles De KetelaereBrandon Mechele en Mats Rits – een concurrent van Balanta – hun contract.

Of hoe blauw-zwart, in afwachting van een eerste zomertransfer, werk maakt van stabiliteit.

Lees ook:

Badji beroert: 18-jarige ‘nieuwkomer’ maakt indruk bij Club Brugge (+)

Club Brugge raakt niet voorbij stug Beerschot na twee blunders in eerste helft

Éder Balanta.
Photo News Éder Balanta.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • bartholomeus jaspers

    Schitterend : 1 van de beste spelers in België op die positie !

  • Phil Duncan

    Hij is echt een topper .