Club Brugge boekt 10,9 miljoen euro winst

Photo News

Club Brugge boekte in het seizoen 2018-2019 een mooie bedrijfswinst van 10,9 miljoen euro. Veel voetbalclubs blijven uit de rode cijfers met dank aan uitgaande transfers. Maar dat was niet meteen het geval voor Club, dat ‘slechts’ voor zo’n 20 miljoen inkomsten puurde uit de transfermarkt. Blauw-zwart verdiende vooral aan terugkerende inkomstenbronnen zoals sponsors, en aan de resultaten op het veld. Dat is op lange termijn altijd een goed teken voor de financiële gezondheid van een club. Met name de Champions League was lucratief. In totaal boekten de West-Vlamingen een recordomzet van 92,8 miljoen euro. Enkel Anderlecht boekte ooit meer inkomsten (104,5 miljoen in 2017), al had paars-wit dat toen wel te danken aan een uitzonderlijke transferzomer. De loonlast van Club bleef ondertussen redelijk stabiel. De post ‘bezoldigingen, sociale lasten en pensioenen’ bedroeg 34,6 miljoen, slechts anderhalf miljoen meer dan het jaar voordien.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Brent Van Renterghem

  @Danny Buyse, als ze de CL volgend jaar niet veranderen want daar word over gesproken...

 • Hendrik Peetersen

  Kan er niet wat steun aan het noodlijdend Anderlecht vanaf ?

 • herbots hendrik

  Terugkerende resultaten........ Op het veld.. Sinds wanneer is dit een zekerheid?

 • danny buyse

  @Wintein Tom, kalendertjes verkopen?? Men spreekt hier wel over Club Brugge en niet over de muziekfanfare! @Brent Van Renterghem, u vergeet het allerbelangrijkste, als Club de titel pakt betekent terug CL = terug ongeveer 30 miljoen euro.

 • Jurgen Vermaut

  Ze hebben hier wel een decennium aan gewerkt om tot dit soort stabiele resultaten te komen! Top bestuur, visie, geduld en financieel verstand. Hier kunnen veel mensen iets van leren.