Club Brugge belooft abonnees volgend seizoen: “Geen match is geld terug”

Dennis is blij met de winner van Mats Rits tegen Waasland-Beveren.
Photo News Dennis is blij met de winner van Mats Rits tegen Waasland-Beveren.
Wat als er volgend seizoen enkele maanden gevoetbald wordt achter gesloten deuren? De abonneehouders van Club Brugge krijgen dan hun geld terug. Dat belooft blauw-zwart in hun communicatie, als eerste in België, rond de abonnementenverkoop naar volgend seizoen toe. Zo’n 6.000 fans hebben hun abonnement al verlengd.

De zo goed als zekere kampioen was al sinds februari bezig met de abonnementenverkoop, maar communiceert er nu het eerst over sinds de coronacrisis. De club verlengt de voorrangsperiode, waarbij je als abonneehouder kan verlengen aan voordeeltarief, tot 17 mei. Club Brugge houdt er ook flink rekening mee dat er in het nieuwe seizoen aanvankelijk gevoetbald wordt zonder publiek. “Als er wedstrijden niet kunnen plaatsvinden, dan zorgen we voor een compensatie van 5% van de totaalprijs van je abonnement per match”, stelt de club. 

Wat betreft de exacte compensatie die abonneehouders dit seizoen (Club verkocht 24.000 abonnementen) krijgen omdat er geen play-offs plaatsvinden, wacht de club nog even af. Het is ook voor ons nog onduidelijk hoe alles dit seizoen zal afgehandeld worden. Maar van zodra er duidelijkheid is over het einde van dit seizoen, zullen we communiceren. We verwachten begin juni duidelijkheid te kunnen geven over de afhandeling van dit seizoen.” 

Een ruime marge dus, wat erop wijst dat ze in Jan Breydel een definitieve beslissing rond het stopzetten van de Jupiler Pro League nog niet voor morgen achten.

Lees ook: 

Enquête: “60% voetbalfans wil compensatie voor geschrapte matchen”

“Een horrorscenario”, volgens Van Eetvelt en Anderlecht. Stopgezette competitie zorgt tot 20 miljoen euro schade voor G5 (+)
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Marien

  De normaliteit is uit de voetbal , te veel show , te veel geld , te veel streek , te weinig spektakel Best wegblijven , soms probeer ik nog eens match te zien maar da duurt hooguit ne minuut of 20 -25 en dan zap ik

 • Roland Vanrafelghem

  Tegen september zal het voorbij zijn , als er geen opnames meer zijn en geen sterfgevallen dan moet men geen schrik meer hebben . Het voorbeeld zal al gegeven worden tijdens juli en augustus aan de kust , dat zal de barometer zijn . Men kan niet mis doen met een abonnement te nemen als trouwe Clubsupporter . Vanrafelghem Roland.

 • bartholomeus jaspers

  Als abonnee hoef ik voor dit seizoen geen compensatie op mijn abo : club heeft ons dit seizoen al zoveel mooi dingen gegeven. Ik doe dit uit liefde voor mijn clubke, de grote familie die ik als limburger zo mis !

 • PLANCKAERT Johan

  1 ding is zeker, zolang er geen vaccin is zet ik geen voet meer in voetbalstadiums. Een betere broeihaard vind je immers niet.

 • Paul Verbeeck

  Gewoon geen abonnement nemen en eens een seizoen zonder voetbal proberen door te komen door zelf meer te bewegen of een een andere hobby uit te proberen . Het enige waar de clubs op uit zijn , zijn hun inkomsten veilig te stellen , ze zullen wel iets verzinnen om hun eigen regel te kunnen omzeilen .