Club bereikt akkoord met Dion Cools (OHL)

BELGA
Club Brugge heeft zijn vijfde zomeraankoop bijna beet. De vicekampioen bereikte immers een principeakkoord met promovendus Oud-Heverlee Leuven over de onmiddelllijke overgang van rechtsachter Dion Cools. Als de 19-jarige belofteninternational voor zijn medische testen slaagt, kan hij een vierjarig contract ondertekenen in het Jan Breydelstadion. Cools wordt na Hans Vanaken, de Malinees Abdoulay Diaby, doelman Sébastien Bruzzese en de Australiër Bernie Ibini al de vijfde nieuwkomer bij de West-Vlamingen.

"Dion is een speler die perfect in de Club-filosofie past", meldde algemeen manager Vicent Mannaert vrijdag op de clubwebsite. "Hij is jong, Belgisch, een interessant profiel met potentieel. We halen Dion vooral als een speler voor de toekomst maar misschien kan hij ons al vroeger verrassen zoals ook Thomas Meunier dat deed enkele jaren geleden. Betekent dit dat Thomas vertrekt? Zeker niet. We hebben altijd gezegd dat we onze kern bijeen willen houden en ik kan op vandaag alleen maar vaststellen dat er nog geen enkele speler vertrokken is."

De transfersituatie van Dion Cools was een doorn in het oog van OH Leuven. Begrijpelijk. Eindelijk had OHL nog eens een talent van eigen kweek dat zich opwerkte tot onbetwistbare titularis. De rechtsachter maakt zelfs deel uit van de talentvolle U19-lichting van de Rode Duivels. De keerzijde van die medaille was dat Cools zich al snel rijp genoeg achtte om een stap hogerop te zetten. De speler en zijn omgeving maakten er op het einde van vorig seizoen, nog voor de eindronde van start ging, geen geheim van dat hij wou vertrekken.

BELGA
BELGA