Clement voor opener tegen Charleroi: “Herkende mijn team niet tegen Antwerp”

Philippe Clement.
BELGA Philippe Clement.
Eén week na de zeperd op de Heizel moet Club Brugge morgen reageren tegen Charleroi. Ondanks de mentale mokerslag maakt Philippe Clement zich geen zorgen: “Het zou mij verbazen als ze niet reageren”.

Club Brugge moet de klik maken, wil de landskampioen verdere averij vermijden. Winst tegen Charleroi kan volstaan om de nederlaag tegen Antwerp op zijn minst gedeeltelijk door te spoelen: “We waren heel ontgoocheld, want we hebben hier maanden naartoe geleefd. Je kan dat vergelijken met een Olympische atleet, die bij de honderd meter sprint een paar seconden later vertrekt dan de tegenstander na een lange voorbereiding. We hebben de juiste conclusies getrokken en moeten verder. Ik ben niet benieuwd naar de reactie van mijn team, want het zou mij verbazen mochten ze niet reageren. We werken al meer dan een jaar samen. Tegen Antwerp herkende ik mijn ploeg niet, vandaar dat ik zo boos was. Voor het eerst in al die tijd was de basis weg. Agressie tonen op een positieve manier, het loopwerk zonder bal, … Dat was altijd heel goed, maar volledig weg in de finale”.

We zullen Badji, net als bij De Ketelaere, op de juiste momenten brengen.

Philippe Clement

Charleroi op speeldag 1 is geen cadeau voor Club: “Komt erbij dat we net na die bekerfinale tegen Charleroi spelen - een ploeg die net als Antwerp een laag blok neerzet en agressief speelt. We verwachten niet vijf keer voor Penneteau te komen of Charleroi weg te tikken, toch heb ik er veel vertrouwen in”.

Clement koos op de Heizel voor Okereke en De Ketelaere en liet revelatie Badji opzij: “Youssouph heeft veel kwaliteiten, maar is niet klaar om een seizoen lang spits nummer 1 te zijn. Dan gaan we hem verbranden. We zullen hem net als bij Charles op de juiste momenten brengen”.

Lees ook: Geen Jupiler Pro League op Play Sports, maar waar dan wel? Al uw vragen beantwoord

VRT, VTM en Vier niet happig op wedstrijdverslagen Jupiler Pro League, samenvattingen op YouTube of Facebook dan maar?

Youssouph Badji (links) met Martin Hongla van Antwerp.
BELGA Youssouph Badji (links) met Martin Hongla van Antwerp.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • willy Adriaenssens

  Je bent maar zo goed als zoals de tegenstander het wil . Hoe sterker de tegenstander hoe minder je uw eigen wil kan opleggen, dat noemen ze de wet van de sterkste .

 • Marnix Malone

  Tijd voor een ander team dan Philippe.

 • Jef Vandenhout

  Misschien een klein beetje respect voor een heel goede trainer? Het is heel gemakkelijk om via de media mensen af te breken maar de punten worden gegeven aan de meet!

 • françois troch

  Jouw team was er al van nieuwjaar niet meer, je mag blij zijn dat de competitiewedstrijd gestopt is

 • Jan Boden

  Zijn team oogde vermoeid, er was geen tactisch plan en de motivatie was 75 %. Antwerp stond er vanaf minuut 1, had een duidelijk plan en hun motivatie was 150 %. Het zou Clement sieren als hij de hand in eigen boezem zou steken en de schuld volledig bij hemzelf en de technische staf zou leggen. Voor morgen kan hij alvast de hitte als excuus inroepen als ze weer met lood in de schoenen zullen voetballen.