Clement: “Tijd om de kroon op het werk te zetten”

‘t Is officieel. Philippe Clement (45) wordt hoofdtrainer bij Club Brugge. Dat maakten blauw-zwart en Racing Genk vandaag bekend op hun websites. Op de site van Club duidde Clement zijn keuze.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Eerst en vooral wil ik de hele KRC Genk-familie bedanken”, zo klinkt het. “Ik had er een fantastische periode met als summum het behalen van de titel. Het was geen evidente beslissing om een keuze te maken tussen twee ploegen waarmee ik heel close ben.”

“Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om terug naar Club te komen. In Genk heb ik prijzen gepakt als speler en als trainer. Bij Club slaagde ik daar ook in als speler en assistent-coach en het is nu tijd om de kroon op het werk te zetten door ook bij Club prijzen te pakken als hoofdcoach. Verder kijk ik er naar uit om mee te werken aan de verdere professionalisering van de Club met het nieuwe oefencomplex in Westkapelle. We gaan nu verder de concrete invulling van de staf samen bespreken. Woensdag geven we meer informatie.”

BELGA17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wim Veirman

  @René Van Halen: stel dat Clement bij Club bewijst dat hij een goede trainer is er heel succesvol is, is hij zichzelf dan aan het verbranden? Je kan Clement niets verwijten, integendeel, want hij gaat hier wel een grote uitdaging aan. Leko heeft in de 2 jaar als trainer van Club toch goede resultaten behaald, het is nu aan Clement om te minstens even goed of nog beter te doen.... Hij legt dus wel enorm veel druk op zichzelf door voor Brugge te kiezen....

 • Patrick Braekeveldt

  Clement valt nu eenmaal niets te verwijten ,hij deed wat hij moest doen ,bezorgde Genk de titel en zijn contract liep af ,so what !

 • René Van Halen

  Clement is zich in het begin van zijn carriere al volledig aan het verbranden. Een half jaar Beveren, anderhalf jaar Genk en nu een jaar Club. Nadien blijven er geen clubs meer over om naar toe te gaan. Dat Club nog voor de competitie gedaan is zijn concurrent verzwakt door met zijn trainer te praten is in het kader van Propere Handen ook niet echt netjes.

 • Norbert Deploige

  Hoe jammer voor de Genk supporters ? Clement heeft schrik om af te gaan in de CL met 6-0 en 7-0 enz. Hij kan het weten want hij heeft eens kunnen smaken van hoofdtrainer op Anderlecht als ik mij niet vergis.......6-0. Het is alleen jammer dat het bestuur van Genk haar plannen heeft voorgelegd aan Clement en er nu mee op stap is naar de concurrentie. Daar zal hij ook wel een mooi bedrag voor krijgen. Gênant.

 • Leo Marien

  Vind het allemaal hypocriet. Je staat daar te zingen (ale het lijkt op zingen) op een podium voor de Genk supporters en een paar dagen later sta je bij je grootste concurrent op de stoep. Ben er trouwens zeker van dat dit al maanden geleden beslist is. Als neutrale voetbalsupporter heb je daar wel bedenkingen bij. Waar is de tijd dat er echte teamspelers / trainers waren. En... toen verdienden ze amper iets.