Clement over Diagne: “Ik hou me liever bezig met de andere spelers”

BELGA
Tussen beide teams gaapt een kloof van 38 punten, toch ziet Philippe Clement de thuismatch tegen Waasland-Beveren als een moeilijk te omzeilen klip voor Club Brugge: “Iedereen verwacht dat we gaan winnen, maar we zullen top moeten zijn”.

Weinig boeiende persconferentie vanmiddag in het Belfius Basecamp, waar Philippe Clement sprak over een ‘gevaarlijke match’ tegen laagvlieger Waasland-Beveren en elke wedstrijd als ‘cruciaal’ beschouwt: “Een klinkende overwinning? Zoiets krijg je niet op bestelling. Dit is een match waarvan iedereen verwacht dat we die gaan winnen, maar dan wil ik eens herinneren aan vorig seizoen. Toen heeft Club verloren tegen Waasland-Beveren (Club speelde 1-1 gelijk, red.). Op het einde van de rit kunnen dat cruciale punten zijn. Iedereen zal moeten top zijn”.

Clement was zelf actief bij Waasland-Beveren, waar hij zijn carrière als hoofdtrainer begon: “Ik ken Beveren heel goed en weet hoe de matchen tegen Club er leven. Ze zullen enorm gemotiveerd zijn. Schrijvers en Dierckx hebben in het verleden voor Club gespeeld en er lopen nog een paar jongens rond waarmee ik gewerkt heb”.

Over de terugkeer van Diagne in het Belfius Basecamp wou Clement weinig of niets kwijt: “Hij traint individueel. Ik hou me liever bezig met de andere spelers.”

Bekijk hier nog eens de penaltyblunder van Diagne:

Mbaye Diagne.
Photo News Mbaye Diagne.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Een goede trainer houdt zich bezig met al zijn spelers. Een people manager is Clement alvast niet.

 • Georges Vande Velde

  Club heeft er meer last van (financieel) dan Diagne,die wordt rijkelijk betaalt en laat Club Brugge en in het bijzonder Clement maar hun gang gaan .

 • René Schoeters

  Toch wel straf dat ze die absoluut van Anderlecht wilden afsnoepen gewoon om ze een peer te kunnen stoven en te laten zien dat ze een trapje hoger staan, ik zou beschaamd zijn!

 • Danny Buyse

  Hij wordt nog steeds betaald door Club en is er dus geen probleem.

 • Wim Deman

  Misschien nog een goed nadenken. Er is nog altijd geen deftige spits.