Clement ondanks verlies tegen Ajax toch tevreden: “De youngsters toonden lef en bezieling"

Philippe Clement en Ajax-coach Erik Ten Hag.
Photo News Philippe Clement en Ajax-coach Erik Ten Hag.
Club Brugge heeft zijn stage niet kunnen afsluiten met een zege. Blauw-zwart verloor een oefenmatch tegen Ajax met 3-1. Coach Philippe Clement stapt morgenochtend evenwel met een goed gevoel het vliegtuig op. 

“Ik ben heel tevreden over het karakter dat we getoond hebben”, vertelde Clement. “Deze oefenwedstrijd draaide niet om het resultaat, wel over wat we brachten. We hadden na een zware week een laag blok kunnen zetten en op de counter loeren, maar we zijn vol onze kans gegaan. Het verschil: Ajax heeft meer mogelijkheden afgemaakt”, aldus Clement, die naar eigen zeggen tevreden was over iedereen en al zeker over zijn youngsters die op het uur mochten invallen (De Ketelaere, De Cuyper, Van Den Keybus en Van der Brempt). “Ze toonden lef en bezieling. Ook Kossounou, hé, na zijn foutje in het begin. Als je ziet hoe hij zich herpakte en niet twijfelde, dan kan je als coach alleen maar tevreden zijn. Trouwens: in België kom je Ajax niet tegen.”

Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • piet boer

  Ajax heeft meer mogelijkheden afgemaakt...Is wel een beetje de essentie van het spelletje..

 • Nolle Verdonck

  @ willem, ook club heeft goeie jeugdspelers maar we verkopen niet zoveel show zoals rsca. En we sterken er ons zeker niet achter weg.

 • Willem Kempenaers

  Hahaha en zo heeft hij altijd een uitleg! De youngsters? Wie? Wat? Waar?

 • Bart Van Troys

  Tja, Ajax da’s andere koek