Clement: “Ik had meer kwaliteit aan de bal verwacht van mijn ploeg”

Philippe Clement
Photo News Philippe Clement
Nipte zege voor Club Brugge tegen Charleroi: 1-0. Blauw-zwart kon niet overtuigen. “Beide teams  zetten elkaar goed vast. Dit was een zege op mentaliteit", reageerde Philippe Clement. 

“Voor beide ploegen was het een moeilijke match. We zetten elkaar vast”, aldus Clement. “Dat weet je tegen een team als Charleroi. Het zijn altijd stugge partijen met veel duels en strijd. Tweeënhalve dag na de zware match tegen Man United is het niet simpel. Daar moet je rekening houden. We zitten in drukke periode. Kwalitatief was het minder vandaag, maar dit was een zege op mentaliteit.” 

“Ondanks de 1-0 bleef Charleroi in de organisatie. Dan moet je elke keer weer een muur proberen slopen. Da’s moeilijk, dat blijkt uit hun aantal tegengoals. Al had ik wel meer kwaliteit aan de bal verwacht van mijn ploeg.”

Over het gecontesteerde doelpunt van Balanta en de fase met Deli en Fall wilde Clement nog niet veel kwijt. “Ik wacht de beelden af. Nu kan ik niets zeggen. Mijn spelers zeggen dat er niets aan de hand was, dus ik ga daar ook van uit.” 

BELGA10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eduard janssens

  Dat doelpunt had eens aan de andere kant moten vallen en het had 0 - 1 geweest dan had het horen donderen tot in Keulen !

 • Georges Vande Velde

  Kwaliteit aan de bal ? Daarvoor moet ge kwaliteit op het veld hebben. Club Brugge valt of staat met Vanaken. Zijn kwaliteit is reeds een aantal weken veel minder door veel te veel wedstrijden te moeten spelen. Durf uw generaal op het veld eens laten rusten en tegen de play-offs zal er dan meer kwaliteit zijn op het veld. En de nieuwe spits, als ge dat kwaliteit noemt ja dan weet ik het wel.

 • frans ornelis

  de var is er alleen voor de grote ploegen en voor anderlecht in playof 1 te brengen genk krijgt geen strafschop op antwerp mechelen krijgt geen strafschop tegen gent toevllig twee ploegen die strijden op plaats 6

 • Gilbert Vermeersch

  Op het einde van het seizoen zullen de fouten, Vooren tegen we in evenwicht zijn.

 • Danny Wauters

  En nog maar eens doet de ploeg van VARhaeghe het weer. Verder no comment, behalve dat het niveau er van de Belgische scheidsrechters er met grote stappen op vooruit is gegaan sinds de aanstelling van de nieuwe baas Elleray.