Clement hoopt met Club eind december nog op drie fronten actief te zijn: “We gaan niet met dikke sigaar op sofa zitten”

Philippe Clement.
AFP Philippe Clement.
Een thuismatch tegen KV Oostende vrijdagavond luidt een voor Club Brugge bijzonder zware periode tot de winterstop in. Maar liefst 9 matchen in 34 dagen. Mogelijks zelfs 10, als Club zich in Oostende plaatst voor de kwartfinale van de Belgische Cup. Nog een uitdaging erbij voor Clement: zijn groep zó managen dat ze ook op 27 december, bij het ingaan van de winterstop, nog op alle fronten actief zijn.

Dat Diagne nog niet opnieuw tot de selectie behoort, zegt voldoende

Philippe Clement

Clement over de interlandbreak

“Eerlijk, ik vond die niet leuk. Het voorbije weekend heb ik wel vrij genomen en enkele dingen met de familie gedaan... (lachje) Natuurlijk was dat prettig hé, maar ik vond de voorbije twee weken geen leuke periode. Je komt uit een flow van wekelijks tot drie matchen en dat brengt adrenaline met zich mee die je plots kwijt bent. Dan krijg ik altijd een soort van terugslag. Ik vind het niet leuk om stoom af te laten. Blij dat het morgen opnieuw begint. Ook in de groep merk ik veel honger. Het was vandaag de eerste keer dat we (op de aan de enkel gekwetste Mitrovic na, nvdr) terug volledig waren. Ik zag veel kwaliteit en plezier.”

Clement over Diagne

Aanwezig op de training en in het wedstrijdje daar: Mbaye Diagne. “Hij blijft louter op training minuten pakken, wat niet meer dan logisch is. Echt spijtig dat hij in Parijs zijn eigen ruiten heeft ingegooid, want hij was net aan het groeien en zich in de ploeg aan het werken. Nu is het aan hem om zich op training te bewijzen en hard te werken, opdat ik hem weer selecteer. Het is heel simpel: ik beslis wanneer hij er terug bijkomt. Dat hij nu niet bij de selectie zit, zegt voldoende.”

BELGA

Clement over het zware programma

“KV Oostende wordt geen match in de aanloop naar Galatasaray volgende dinsdag. Wij gaan voluit voor de landstitel en dan wil je elke match winnen. Maar het is duidelijk dat we voor belangrijke en zware weken staan. Het wordt ook een kwestie van in sommige matchen andere jongens te brengen die tot nu toe minder gespeeld hebben. Weten met wie en wanneer te spelen. Om in die matchen en ook op training slim te zijn. Geen domme dingen doen, zeker niet naar blessures toe. Voorlopig hebben we dat prima beheerd.”

Clement over de doelstellingen

De doelstelling van Clement werd begin dit seizoen al snel opgewaardeerd dankzij de sterke blauw-zwarte start. Europa League werd Champions League en ook daarin liggen er nog mogelijkheden, met nu Galatasaray uit en Real Madrid thuis als twee laatste duels. “De lat altijd steeds hoger leggen en trachten daar elke keer opnieuw weer over te springen: dat moet deze club typeren. Niet met een dikke sigaar in de sofa blijven zitten. In dat opzicht wordt het de komende weken een beetje alles of niets. Als we op 27 december nog op drie fronten actief zijn, zal ik een blij man zijn.”

Het programma van Club:

vrijdag 22/11: Club Brugge - KV Oostende (20u30)

dinsdag 26/11: Galatasaray - Club Brugge (18u55), Champions League

zaterdag 30/11: Club Brugge - Moeskroen (18u)

woensdag 4/12: KV Oostende - Club Brugge (20u30), Croky Cup

zaterdag 7/12: Sint-Truiden - Club Brugge (20u30)

woensdag 11/12: Club Brugge - Real Madrid (21u), Champions League

zondag 15/12: Club Brugge - KV Mechelen (18u)

woensdag 18/12 (di of do kan ook): mogelijke kwartfinale Croky Cup

zondag 22/12: Gent - Club Brugge (14u30

donderdag 26/12: Club Brugge - Zulte Waregem (18u)
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rik cappelle

  Ik ken een ploeg die niet rust Deploige en die al 'minstens' dertien punten achterstaat. Nu nog een match of vier en hun spits gaat ook rusten maar 't zal in het buitenland zijn.

 • rik cappelle

  Hoeveel minuten staan ze effectief op het veld tijdens een NBA match Marcel ? En hoelang duurt het seizoen ? En de verplaatsingen gebeuren allemaal met een privévliegtuig. En wordt er daar niet 'gefaald' misschien ? Niet zeveren hé.

 • Norbert Deploige

  Vormer kan toch veel rusten. Een probleem alweer opgelost. En jullie gekaapte spits is nog zo fit als een hoentje. Dat zijn er al twee. Vossen ligt achterover in de sofa met een dikke sigaar. Reeds drie. Het komt wel in orde.

 • janpiere ledure

  Paul Van den Bruel !! Mag dat niet ?? Ik ken ne ploeg die van in het begin en er voor van het seizoen nu nog aan het boffen waren en nog niks heeft waargemaakt.

 • jammy cappon

  Als de spitsen eindelijk hun kansen afmaken, dan gok ik op de 3 fronten, zoniet zal 1 front het hoogst haalbare zijn vrees ik.