Exclusief voor abonnees

Buurtbewoners wapenen zich tegen bouw nieuw stadion Club Brugge: “Goednieuwsshow van Verhaeghe en co doorprikken”

Het nieuwe stadion van Club en de flyer.
Club Brugge Het nieuwe stadion van Club en de flyer.
Buurtbewoners van Olympia wapenen zich aan de hand van een crowdfunding onder de noemer ‘Leefbaar Sint-Andries’ tegen de bouw van het nieuwe Clubstadion. “Zo’n stadion hoort niet thuis in een woonwijk,” klinkt het bij de actievoerders, die 25.000 euro hopen in te zamelen om hun bezwaar tegen het bouwproject te financieren. “We zullen de goednieuwsshow van Verhaeghe en co doorprikken.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Noella Vancompernolle

  Zet dat stadion toch neer in een industriegebied. En het hoeft zelfs niet in Brugge te zijn aangezien de club toch meer publiek van elders aantrekt.

 • bob jansens

  Een nieuw stadion op die plaats is inderdaad onverantwoord. Een modern toekomstgericht voetbalstadion zou best naast een bestaande spoorlijn gebouwd worden, zodat er ineens een stopplaats voor de trein voorzien kan worden en een grote parking zodat op niet-voetbaldagen de pendelaars makkelijk daar hun auto kunnen parkeren om dan verder te reizen met de trein. Waarom geen stadion in het gebied naast Koestraat en N31 en wisselaar N351-N31?

 • Pol Van Gils

  Ik zou niet tekenen, hoog tijd dat er een nieuw stadion komt, en dat er nog meer volgen.

 • Frank Waeghe

  Een club als Club Brugge heeft geen plaats in een stad de grootte van Brugge. Verklein Jan Breydel naar een stadion 5000 plaatsen dat kan Cercle mooi vullen. Club moet weg uit Brugge er zijn plekken waar men deze club wel een stadion op maat wil geven. In en om Brugge zal het altijd wel iets zijn en zullen er overal altijd tegenstanders zijn.

 • Philippe Vanbelle

  waarom speelt Club Brugge niet zijn thuiswedstrijden op de Heizel , zodat het niet stadion kan gebouwd worden op de plaats waar het oud stadion nu staat . Ongelooflijk , dit sleept nu al jaren aan .