Boli Bolingoli vervolgd voor aanslag op Nielsen: dreigt schorsing?

Boli Bolingoli (Club Brugge) moet een schorsing vrezen voor zijn zware tackle van zondag op het been van Lasse Nielsen (AA Gent). De flankaanvaller kreeg geel, maar kan dus nog gestraft worden. De Reviewcommissie van de Belgische voetbalbond vraagt immers een sanctie op basis van de televisiebeelden.

Het gevolg is dat het Bondsparket van de voetbalbond Bolingoli voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal zal brengen, die vervolgens de strafmaat - al dan niet een schorsing - zal bepalen. De eerstvolgende zitting van de commissie is op dinsdag 3 maart.

Intussen heeft de speler spijt van zijn aanslag. Er kwamen al verontschuldigingen via sms. "Ik was aangenaam verrast", reageerde de Deen in onze krant. Nielsen apprecieerde het gebaar enorm.

Bolingoli schrok naar verluidt bij het zien van de beelden hoe hij zondag met gestrekt been én op kniehoogte Nielsen raakte. Ref Gumienny bestrafte de schandalige overtreding verrassend genoeg slechts met geel, maar Bolingoli riskeert alsnog een langdurige schorsing door de Reviewcommissie.

BELGA