Bezoek aan scheids kost Bart Verhaeghe... 1 euro

PHOTO_NEWS
Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe kent zijn straf voor de feiten van 1 maart 2015, toen de sterke man van blauw-zwart de kleedkamer van de scheidsrechter betrad tijdens de rust van het duel tegen Moeskroen-Péruwelz. Die straf valt bijzonder mee: een officiële berisping vanwege de Raad van Eer. Ook moet Verhaeghe de gerechtskosten betalen ter waarde van 1 euro.

Volgens het scheidsrechtersverslag van ref Christof Dierick kwam Verhaeghe hem tijdens de rust de les lezen. Als lid van het bestuur van de Belgische voetbalbond (KBVB) is dat ten strengste verboden. Verhaeghe werd beschuldigd van belangenvermenging, en zag zich daarvoor op het matje geroepen bij de Raad van Eer, die de sanctie voor de Club-man moest bepalen.

"De Raad van Eer is er ten stelligste van overtuigd dat de handelwijze van heer Verhaeghe een louter menselijke reactie was van een clubvoorzitter die, op aanwijzen van de clubdokter, onmiddellijk heeft gereageerd op het feit dat een van zijn ploegspelers blijkbaar ernstig gekwetst was tijdens de wedstrijd", klinkt het in het besluit. Verhaeghe zou bij Dierick inderdaad boos gereageerd hebben op het feit dat Victor Vazquez een blessure opliep tijdens de eerste helft.

Verhaeghe zelf erkende na de feiten al dat zijn bezoek in strijd was met het bondsreglement en had zich al verontschuldigd voor zijn daden.