Belofte-international Dion Cools tekent bij Club Brugge

BELGA
Club Brugge heeft zich voor vier jaar verzekerd van de diensten van rechtsachter Dion Cools. Dat bevestigde de vicekampioen vandaag op zijn website, nadat de 19-jarige belofte-international zijn medische testen succesvol aflegde. Cools, die ook één seizoen voor de jeugd van Anderlecht speelde, komt over van zijn jeugdclub Oud-Heverlee Leuven.

"Dit is de eerste dag van mijn kinderdroom die in vervulling gaat. Ik ben al van kindsbeen een vurige supporter van Club", zegt Cools op de clubwebsite. "Tot voor enkele weken was het nog altijd mijn grote droom ooit eens dat fantastisch mooie shirt te mogen aantrekken. Vandaag is het zover."

Cools, die Obbi Oulare kent van bij de nationale ploeg, wordt na Hans Vanaken, de Malinees Abdoulay Diaby, doelman Sébastien Bruzzese en de Australiër Bernie Ibini al de vijfde nieuwkomer bij de West-Vlamingen.

Bekerhouder Club begint zijn seizoen op 16 juli met de Supercup in de Ghelamco Arena tegen landskampioen AA Gent. Op vrijdag 24 juli opent Blauwzwart de competitie anno 2015-2016 met een lastige uitwedstrijd bij Sint-Truiden.