Bart Verhaeghe neemt geen woord terug van kritiek op arbitrage na zijn uithaal: "Er is een fundamenteel probleem"

BELGA

Bart Verhaeghe was vanavond te gast in Van Gils & gasten op Eén, waar hij nog eens terugkwam op zijn uithaal naar de arbitrage na de wedstrijd tegen Anderlecht. "Ik neem daar geen woord van terug. We hebben een groter budget bij mekaar gebracht om de arbitrage klaar te krijgen. Wij hebben die inspanning gedaan met de clubs. Ik ben niet de enige die gereageerd op de VAR. We kaartten gewoon aan dat het niveau van de arbitrage ondermaats is. Dat moet veranderen, zij moeten hun verantwoordelijkheid pakken." 

"Ik stel vast dat we met geen enkele scheidsrechter aanwezig zijn op het WK of in de Europese competities. Er is een fundamenteel probleem. Maar er zijn een paar jonge mannen die goed kunnen worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat er binnen de drie tot vijf jaar opnieuw Belgische scheidsrechters in Europa zullen fluiten."

Verhaeghe had het ook kort over de niet-selectie van Nainggolan. "Ik sta tweehonderd procent achter de keuze van de bondscoach."

BELGA55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gert lans

  Je moet maar durven , maffia Verhaeghe heeft nét een titel gekocht want op voetballend lukt het hen nóóit . Nu wéér 12kaar wachten tot hij weer een nieuwe titel kan kopen , het is een regelrecht schande !!!

 • Steven Moreels

  Nog geen enkele speler van Club bij de Rode Duivels ? Komaan zeg ;-)

 • Jan Boden

  Verhaeghe kan direct Simonneke in Thuis gaan vervangen, hij snottert al even goed.

 • John Ulmer

  In tegenstelling tot sommige andere voorzitters is Verhaeghe naast een zakenman ook een echte voetbalfan (en supporter van zijn eigen ploeg) en zo zegt hij al eens dingen die hij beter anders verwoord had. Maar hij heeft wél een punt dat de kwaliteit van onze arbiters omhoog moet. Ook over de niet-oproeping van Naingolan steunt hij logischerwijze de coach. Zouden we liever hebben dat het bestuur de ploeg opstelt misschien ?

 • Peter Van Grimbergen

  Calimero Verhaeghe.De hands van Vormer????????????????????????? Niet gezien.