25 miljoen voor Wesley, maar Club Brugge stuurt Chinezen wandelen

Wesley.
BELGA Wesley.
Met vicekampioen Guangzhou Evergrande op kop staan enkele Chinese clubs te drummen voor Wesley (22). Club Brugge kan 25 miljoen cashen, de Braziliaan kan een veelvoud van zijn salaris verdienen, maar toch stuiten de Aziaten op een njet. 

De sterkhouders één voor één aan wal houden. Dat is de doelstelling van Club Brugge, dat koste wat het kost zijn landstitel in mei wil verlengen. Getuige daarvan een opmerkelijke wending in het transferdossier van Wesley, die volgens onze informatie flink aan de mouw wordt getrokken door diverse Chinese clubs. Zo is vicekampioen Guangzhou Evergrande bereid om bij de start van hun voorbereiding op een nieuw seizoen in de Super League minstens 25 miljoen euro uit te trekken voor de Braziliaanse spits.

Basiswiskunde

Niet alleen zijn profiel en kwaliteiten, ook zijn grote, sterke lijf spreken in China tot de verbeelding. De club van coach Fabio Cannavaro, die vorige winter naast Radja Nainggolan greep, biedt de bonkige spits ook een veelvoud van zijn huidige jaar­salaris, geschat op ongeveer één miljoen euro. Duizelingwekkende bedragen, waar zowel Club Brugge als de ­entourage van ­Wesley de voorbije weken zeer rationeel mee zijn omgegaan.

Wesley en Vormer.
BELGA Wesley en Vormer.

Zo houdt Club ondanks de monsteraanbieding voet bij stuk. Sterk­houders als Hans Vanaken, Ruud Vormer, Stefano Denswil en vooral Wesley mogen tijdens de winterstop in principe niet vertrekken. De lucratieve Champions League-campagne van dit seizoen indachtig is een nieuw sportief succes de komende maanden véél belangrijker dan de transferjackpot.

Blauw-zwart redeneert vermoedelijk dat het straks alsnog een aanzienlijk deel van die 25 miljoen euro zal vangen voor zijn goudhaantje, dat in deze fase van de competitie niet goedkoop en uiterst moeilijk te vervangen is. Basis­wiskunde voor een hongerige club zonder financi­ele zorgen.

Denswil, Wesley en Vanaken op training.
BELGA Denswil, Wesley en Vanaken op training.

Bod van Cardiff

En ook Wesley staat op dit moment niet te springen om naar Azië te trekken, in de wetenschap dat tal van ­Europese topclubs hem op de radar hebben. Het Engelse Cardiff City bracht net een concreet en ­respect­vol bod uit, maar werd om eerder aangehaalde redenen meteen wandelen gestuurd. De belangstelling van onder meer Newcastle en West Ham United is op dit ­moment minder concreet, maar daar kan deze zomer – wanneer Club Brugge wél bereid zal zijn om te ­praten – snel verandering in komen.

Hoewel de vele Chinese miljoenen Wesley ongetwijfeld prikkelen, beseffen hij en zijn entourage dat de stap naar China in deze fase van zijn carrière niet de juiste zou zijn. ­Wesley droomt van een mooie Europese club, bij voorkeur in de Premier League, waarvoor hij wel een werkvergunning zal moeten kunnen ­bemachtigen. Afwachten of beide partijen tot na 31 januari aan de verleiding kunnen weerstaan, maar niets doet het tegendeel vermoeden.

Wesley.
BELGA Wesley.47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Schoeters

  Als die makelaars enkele miljoenen in hun eigen zak steken is het niet moeilijk dat hij 25 miljoen moet kosten! Moest hij zoveel waart zijn dan stak hij er in België toch met kop en schouders bovenuit! Als hij vertrekt gaan we er waarschijnlijk niet zoveel meer over horen!

 • Hein Arnesen

  Inderdaad Foubert, hij is een Gentenaar die het gros van zijn tijd vertoefd heeft in West-Vlaanderen eerst als club supporter dan als voorzitter van KVO om uiteindelijk aan lager wal te geraken in een gehucht aan de Zenne.

 • danny buyse

  @Carol, Marc Coucke is inderdaad geboren in Gent. Of dat Rik Cappelle West Vlaamse boeren met geld linkt aan Marc Coucke daar ben ik niet zeker van want hij kan ook doelen op de boeren van Club en andere West Vlaamse Clubs. In eerste zitten er trouwens 5 clubs uit West-Vlaanderen als Zulte - Waregem tenminste erbij mag gerekend worden.

 • Gaston FOUBERT

  Inderdaad Carol, Coucke is geboren in Gent op 27 januari 1965. Maar om de rikken zijn plezier niet te bederven is hem dat nooit eerder gezegd. Ze hebben langs zijn kanten al zo weinig om mee te lachen.

 • andre govaert

  Oei, die Wesley is in zijn eentje dus meer waard dan gans Anderlecht, niet te geloven.