0-4! Brugse jonkies halen stevig uit tegen Paris Saint-Germain in Youth League

De Bruggelingen vieren.
Twitter De Bruggelingen vieren.
In Parijs winnen tegen PSG, onmogelijk is het niet. Dat hebben de U19 van Club Brugge zonet bewezen. De jonkies van blauw-zwart haalden het met 0-4 in het Stade Georges Lefevre. 

Noah Aelterman opende de score al na tien minuten en de jongeling maakte er in minuut 53 met een rake kopbal ook 0-2 van. PSG, met onder meer het 16-jarige Nederlandse toptalent Xavi Simons in de basis, kon ook daarna geen vuist maken Club diepte de score nog uit. Met een geweldige vrijschop zorgde Maxim De Cuyper voor 0-3 en na een perfecte counter kon Wilkims Ochieng in minuut 85 de 0-4-eindstand op het scorebord zetten.

De poules in de Youth League zijn identiek aan die van het toernooi bij de A-elftallen. Bij de U19 stoot wel alleen de groepswinnaar door naar de achtste finales. Daarvoor gaat het in groep A nog tussen Real Madrid en Club Brugge. Met negen punten uit vier wedstrijden deelt Club de leiding voorlopig met Real, dat vanavond met 2-4 verloor tegen Galatasaray. PSG en Galatasaray hebben nu elk drie punten op de teller staan, waardoor Club nog niet helemaal zeker is van groepswinst of barrages. De runners-up spelen die barrages tegen de winnaars van het kampioenenspoor (waar geen Belgische ploegen aan deelnemen) voor een plaats bij de laatste zestien. 

Om 21u neemt de A-ploeg van Club het op tegen het sterrenensemble van PSG. U kunt de wedstrijd én de voorbeschouwing met analisten Marc Degryse en Jan Mulder HIER straks bekijken!

Op de vorige speeldag haalden de Club-jonkies het in eigen huis ook al van PSG, toen werd het 2-0. Op de eerste speeldag hadden de Brugse jongeren voor eigen publiek Galatasaray verslagen met 3-2. Nadien volgde een 3-0 verlies bij Real Madrid. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.