Exclusief voor abonnees

“Zonder de grinta en vechtlust van Ruud Vormer is Club Brugge een verzameling koorknapen”

BELGA
Sire, er zijn geen zekerheden meer. Een bloedeloze 0-0 thuis tegen Eupen: da’s nu toch het laatste wat je van Club Brugge verwacht? Ach, kan gebeuren, met die Champions League in zicht.

Tussen Kiev en Linz… een bezoekje van KAS Eupen. Warm word je daar niet van. Niet als supporter. Niet als waarnemer. En al zeker niet als speler – de ongeschreven wet verbiedt hen evenwel het luidop te zeggen. Wetende dat élke coach gruwelt van zulke uitspraken.

Natuurlijk heeft Philippe Clement gelijk als hij na de kwalificatie in Oekraïne schoolmeesterig benadrukt dat de focus eerst op Eupen moest liggen, in plaats van al bezig te zijn met LASK Linz – de laatste hindernis richting de Champions League. Maar theorie staat wel vaker niet gelijk aan de praktijk. Aan alles merkte je dat Eupen een verplicht nummer was. Het ontbrak Club aan scherpte, precisie, overzicht en bij vlagen zelfs aan goesting. Tot afgrijzen van Clement. Hij maakte destijds geen onderscheid tussen een Champions Leaguematch en een partijtje op training.

BELGA

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Bevers

  Grinta was wel zoek tegen kiev.

 • Frederick Timmerman

  t is maar een spelletje, geen levensbedreigende situatie. Leer eens relativeren.

 • Frank Vandenbussche

  Van roteren (of roderen zoals ik hier eens las) was niet echt sprake: drie vervangingen ten opzichte van match tegen Kiev, en Mechele is nu niet bepaald een reservespeler. Gewoon toegeven dat het een mindere match was, kan echt geen kwaad voor de geloofwaardigheid. Het tegendeel wel. Clement moet zich nog leren in toom te houden. Nu op naar beter en hopelijk Europees terug uithalen met een dijk van een wedstrijd. Dan is deze non-match vergeven en vergeten.

 • Peter De Sadeleir

  Als we de analisten mochten geloven moest er dit voetbal seizoen niet gespeeld worden Club Brugge was al kampioen op voorhand! ook de Brugge supporters waren overtuigd van overmacht!De competitie is nog lang en er zijn ook nog andere ploegen die willen willen!.

 • andre mertens

  Vanaken ,Vanaken maar geen enkele andere ploeg wil er geld voor geven