“Wie twee klappen krijgt, moet rechtstaan”: Clement eist reactie maar mist mogelijk Dennis, Mitrovic halfjaar out

Philippe Clement.
BELGA Philippe Clement.
Aan de Kehrweg moet het zondag gebeuren voor Club Brugge, beseft ook Philippe Clement: “Wie twee klappen tegen het hoofd krijgt, moet rechtstaan”. Blauw-zwart kan mogelijk geen beroep doen op de onzekere Dennis, terwijl Mitrovic zes maanden out is.

Het warme weer, de afwezigheid van de twaalfde man én de drankpauzes die het tempo uit de match halen: “Allemaal redenen die er iets mee te maken hebben, maar we mogen er niet mee bezig zijn”, aldus Philippe Clement vanmiddag. De coach van Club hoopt dat blauw-zwart de focus en de punten terugvindt in Eupen: “Op training zag ik veel honger, intensiteit en kwaliteit - de spelers pushen hard voor hun posities. Het is duidelijk: we gaan er in Eupen alles aan doen om te winnen, want iedereen snakt naar die winning streak. Makkelijk wordt het evenwel niet - we zullen top moeten zijn willen we de drie punten pakken.” 

Slechte bokser

Bepaalde sterkhouders zijn zichtbaar uit vorm. Vanaken, Vormer en Diatta bijvoorbeeld: “Ik was niet tevreden over hun rendement en daar hebben we over gepraat. Ik verwacht dat ook te zien in de match in Eupen. Wie twee klappen tegen het hoofd krijgt, moet rechtstaan en het tonen. Anders ben je een slechte bokser.” 

Slecht nieuws uit de ziekenboeg van Club. Zowel Mitrovic (voet) als De Cuyper (knie) werden geopereerd. De Kroaat staat zes maanden opzij, De Cuyper een zestal weken. Komt er nog bij dat Dennis onzeker is voor zondag. De vleugelspits heeft zich opnieuw bezeerd aan de enkel en diende de training te verlaten.” 

Lees ook:

Voor Johan Boskamp (3 titels op rij) is Club Brugge nog altijd favoriet voor 2 op rij, maar...: “Ruudje en Hansie moeten nú opstaan” (+)

Dennis.
Photo News Dennis.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jacques Leonard

    Goed meneer P. Clement, u had een goede speler in je kern. J. Vossen, maar u gaf hem geen kans. Spijtig, hij vertrok omdat hij wilde spelen, zoals elkeen in jou kern. Waar zitten die werkers en doelpuntenmakers in uw kern. De beste gaf je geen kans, dan begin ik te twijfelen aan jou voetbalkennis. Met weemoed voor Club Brugge. De vervangers van Jelle zijn voor mij nog niet in beeld geweest. Eigenwijs is een slechte vaardigheid.

  • Jan Boden

    Het kan natuurlijk zijn dat je zondag weer een pak rammel krijgt en dat je niet meer zult overeind komen. Geen enkele speler haalt zijn normaal niveau en daar kan je enkel de technische staf voor aanwijzen. En de manager heeft niet voor vers bloed gezorgd, dus die gast heeft ook liggen snurken.