Exclusief voor abonnees

“‘Wegwezen jij!’, moest Vanaken tegen Diagne zeggen”: vier voormalige Club-coaches over ‘penaltygate’

Leekens, Verheyen, Houwaart, Ceulemans
PN, Belga Leekens, Verheyen, Houwaart, Ceulemans
Wat nu Club Brugge en Mbaye Diagne? Het is nog maar de vraag hoe het met de huurling van Galatasaray verder moet. Zeker nu hij zich met zijn penaltyfarce lijnrecht zet tegenover ongeveer alles waar Club voor staat. Aan drie gewezen Club-iconen om antwoorden te geven.

Wij gingen even buurten bij ervaringsdeskundigen die het Club-DNA kennen of in zich dragen. Georges Leekens speelde in de gloriejaren zeventig voor Club en was er ook twee keer actief als coach. Jan ‘Caje’ Ceulemans hoeft geen introductie meer - hét club-icoon bij uitstek. Henk Houwaart was vier jaar speler van blauw-zwart en stond vijf jaar aan het roer als coach in de jaren zeventig en tachtig. René Verheyen kent dan weer een enorme staat van dienst als assistent. Tussenin was hij ook één seizoen hoofdcoach op Olympia. Hoe kijken Leekens, Houwaart én Verheyen naar de hele situatie rond Diagne? Hun oordeel aan de hand van drie vragen: 

1. Hoe moet Club met dit voorval omgaan? 
2. Hoe moet het verder met Diagne die zich nu met zijn acties haaks op de mentaliteit van de Club zet? 
3. Had Vanaken meer op z’n strepen moeten staan als kapitein? 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Er lopen gewoon geen echte persoonlijkheden op de Belgische velden. Altijd bescheiden en achteraf praten, nooit face to face. ( alleen op sociale media, maar dat is dan weer lekker laf en anoniem) Bij een echte topclub was dat nooit gebeurd, daar werd gelijk gewisseld of door zijn eigen spelers hardhandig weggeduwd. Diagne gelijk verkopen, hij voegt toch niks speciaals toe aan dit elftal.

 • WILFRIED DESLYPERE

  Diagne moet gewoon buiten, punt, komma, ander lijn, de rotte appels moeten verwijderd worden voor de goede aangetast worden.

 • Monique Lievens

  Geen slecht woord over Hans Van Aken, is geen tafelspringer of roeper in de woestijn, doet wat hij moet doen, ieder zijn karakter. Maar Diagne heeft zich in de kijker willen spelen, wellicht hoopte met de penalty te scoren om zo een lucratievere transfer te bekomen dan spelen bij Club. Wie zal het zeggen, hij alleen weet waarom hij ageerde op deze wijze. Is Club onwaardig. Genoeg over dit onderwerp dunkt me, vooruit zien, de sfeer in de ploeg herstellen en op naar de volgende match.

 • philippe dierickx

  Het bewijs dat Van Aken de inhoud nog niet heeft om een elftal te leiden.

 • Jean-Pierre Roobaert

  Vanaken heeft zich niet willen belachelijk maken voor miljoenen kijkers, gezien welke reacties er waren in onze "zwakke" competitie wanneer bij Antwerp ook één speler de bal opeiste en de ganse ploeg, coach inclusief, voor piet snot gezet werden!!! Proficiat Vanaken, u was de beste man op het veld en terecht onze "gouden schoen"!!!