'Perfect score' voor Mechele, die alle 3.600 minuten speelde: 'Volgend jaar hetzelfde doen'

Mechele, Vanlerberghe en Cools met de kampioenentrofee.
BELGA Mechele, Vanlerberghe en Cools met de kampioenentrofee.
Zelfs een gebroken kaak kon hem de jongste matchen niet van het veld houden. Brandon Mechele onderstreepte zijn sterke seizoen door niet één speelminuut te missen: "De appreciatie die er nu is, doet deugd. Ik heb bewezen dat ik het ook kan."

Daar waar hij in het vorige kampioenenjaar nog aan de kant werd geschoven door Michel Preud’homme, groeide Brandon Mechele de voorbije tien maanden uit tot een sterkhouder van blauw-zwart. Het jeugdproduct brak na zijn uitleenbeurt aan STVV volledig door onder Leko en dat heeft hem zichtbaar deugd gedaan: “Eindelijk word ik door de fans, de media en de volgers van het Belgische voetbal geapprecieerd en dat doet wel wat met mij. Ik heb getoond dat ik mijn steentje kan bijdragen en dat Club ook met mij resultaten kan behalen. Ik heb bewezen dat ik het ook kan en hoop volgend jaar hetzelfde te doen. Dat ik alles gespeeld heb, is heel mooi. Er zijn er niet veel die mij dit hebben voorgedaan, maar toch was ik er niet zo mee bezig. Misschien enkel vandaag. Na de dubbele wissel wist ik dat er nog een applausvervanging voor Simons moest komen en ik dus wellicht alles zou spelen”.

Photo News

Mechele blijft zo goed als zeker ook volgend seizoen bij Club: “Of ik mijn ganse carrière bij Club zou willen blijven? Waarom niet? Als het is zoals dit jaar, zeker en vast. Als je alles speelt en belangrijk kan zijn voor je club, zie ik niet in waarom je moet veranderen”.

Club's Brandon Mechele (L) pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge KV and KAA Gent, Sunday 20 May 2018 in Brugge, on the tenth and last day of the Play-Off 1 of the Belgian soccer championship. BELGA PHOTO KRISTOF VAN ACCOM
BELGA Club's Brandon Mechele (L) pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge KV and KAA Gent, Sunday 20 May 2018 in Brugge, on the tenth and last day of the Play-Off 1 of the Belgian soccer championship. BELGA PHOTO KRISTOF VAN ACCOM7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Igor Devrieze

  Urdi en Gert, hoeveelste is jullie ploegje geworden dit sieozen? Al jullie fantastische voetballers ten spijt is er precies toch nog werk aan de winkel.

 • frankie bressinck

  Voetbal is toch iets raars, Mechele moest weg bij Club want te traag, te weinig in duels, foute inspeelpasses enz... Dit seizoen komt hij terug en hij is de beste! We zullen zien in de CL hoe goed hij is en als Club onder druk komt (wat in Belgie nauwelijks gebeurt). Maar ere wie ere toekomt, dit seizoen was Brandon zeer goed!

 • andre govaert

  Brandon is de verpersoonlijking van "no sweat, no glory" Tot spijt van wie het benijdt ....

 • gert lans

  Inderdaad een échte Brugge boy daar zolang in de weg lopen zonder te voetballen ! De goal van gisteren kwam er ook wéér door een flater van hem ! Het is iets om fier op te zijn !

 • Jan van Renesse

  Moet uniek zijn? Een speler die alle matchen van een volledige kompetitie speelde? Sterk! Dikke proficiat voor Brandon. Zeker als je ziet van waar hij is teruggekomen.