"Het Brugse publiek is een makkelijk doelwit. In Olympia verliezen brave huisvaders en stille oma's elke zin voor realiteit"

photo_news
AA Gent deed het niet onaardig, en leek niet te breken. Voetbaltechnisch en -tactisch vond Club Brugge geen oplossing. Tot Ivan Leko vanaf de zijkant het vuur in zijn ploeg én in de tribunes kreeg - met een opzwepend stukje theater voor de dugout. 'The roof was on fire'. En Club won.

AA Gent had moed gevat om even de betere ploeg te worden in het derde kwartier, en ook na de rust, rond 15u30, kabbelde de wedstrijd wat voort. In alle geval: Club was niet langer dominant. Leko begreep dat het anders moest. Niet door te wisselen - daar wachtte hij nog mee -, maar door zélf Olympia in de fik te steken. Op zijn witte baskets en in kostuum met das ging Leko ineens als een wilde tekeer in zijn neutrale zone. Hij zweepte zijn jongens op om pressing te zetten, en hij bespeelde het publiek door met wilde gebaren zijn afkeer te tonen bij enkele beslissingen van ref Vertenten. "Ik had het gevoel dat er iéts moest gebeuren", grijnsde Leko achteraf. "Ik was een uur relatief kalm gebleven, pokerface - er was geen reden om mij toen op te winden. Maar rond het uur vond ik dat het gezicht van de wedstrijd anders moest..."

belga
belga

Het Brugse publiek is een makkelijk doelwit. Liefde is blind - in Olympia verliezen brave huisvaders en stille oma's makkelijk elke zin voor realiteit. Blijf dán maar eens cool en geconcentreerd. Het geldt voor de tegenstander én voor de scheidsrechter. Vertenten werd chaotisch in zijn leiding, maar ook AA Gent sneuvelde in de warboel - want gevoétbald werd er niet meer. "Club Brugge had er een fysiek gevecht van gemaakt, en meteen kwamen onze tekortkomingen bloot te liggen", zuchtte de Gentse interimcoach Peter Balette op de persconferentie, omstreeks 16.45u. 'You set fire', gooiden we Leko voor de voeten. "Yeah", grijnsde de Kroaat - veel Balkan-boys zijn als pyromaan geboren.

Onze Chef Voetbal Stephan Keygaert heeft het ook over Horvath en Refaelov in zijn verhaal na Club Brugge - AA Gent. Lees het hier in HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu gratis 4 weken lang.

photo_news45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Ja die van Fc Kwek kon je onmogelijk horen zondag tov het steeds fantastische thuispubliek....ondanks hun enorme aantal van wel 300 supporters. Gelukkig kunnen ze thuis in hun stadionnetje een muziekinstallatie gebruiken en het lijkt dan nog op een kinderkoor. Bij A'lecht kon een 'Brusseleir' vroeger nog verstaan wat ze zongen maar nu moet ge om het te verstaan uit Molenbeek komen. Zo erg is het daar gesteld .

 • Wim V W

  Dit artikel is een lofrede, een waar compliment, voor de Brugse 12de man alsook een pluim voor de tactische zet van Leko om die 12de man te gebruiken....terecht en bedankt !!

 • luc de rammelaere

  publiek : gelukkig is er nog in één stadion leven . Als je er niet tegen kunt , ga naar de opera

 • Great

  Oh wee, ze krijgen ook eens kritiek daar. Altijd heel het jaar door gefrustreerd en geobsedeerd door rsca rondlopen dat ALTIJD kritiek krijgt van iedereen. Ze vinden dat ze zelf te weinig "in the picture" staan. Wel nu krijgen onze grote kindjes eens wat aandacht en beginnen ze weeral te klagen. Dat stadion kunnen ze beter " jan Bleyter stadion" noemen

 • Steven Moreels

  Het is waar dat bij elke "vermeende" overtreding of betwistbare fases in het nadeel van Club telkens een enorm gejoel en gehuil is. De kinderen van de brave huisvaders nemen dit gebral gretig over. Maar ja, het zit hem in de genen, dat wordt van generatie op generatie doorgegeven. Dat krijg je er niet meer uit.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00