Exclusief voor abonnees

Club Brugge, financiële alleenheerser op de Belgische markt ondanks Antwerpse miljoeneninvestering Gheysens

Paul Gheysens investeerde al 35 miljoen in Antwerp, maar blauw-zwart is nog veraf

Club Brugge, financiële alleenheerser op de Belgische markt. In het groen: de omzet in miljoen euro, in het rood de loonkosten in miljoen euro.
HLN Club Brugge, financiële alleenheerser op de Belgische markt. In het groen: de omzet in miljoen euro, in het rood de loonkosten in miljoen euro.
Op 24 december pompte Paul Gheysens alweer 5,6 miljoen in Antwerp FC - dat maakt 35 miljoen op drie jaar tijd. De Great Old wil de Belgische top bestormen. Maar is het wel mogelijk om Club Brugge financieel in te halen? 

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny buyse

  @Nicolas Van Hoecke, ik zal niet juist zijn op 1 miljoen euro na maar Club haalt op in de laatste 5 jaar: 11miljoen aan abonnementen inclusief play offs1 per jaar, 8 miljoen aan tv inkomsten, 3 CL campagnes te samen 80 miljoen, verkoop spelers minstens 80 miljoen, sponsoring ? x miljoenen. Als Club amper iets over zou hebben zou ik mij serieus zorgen maken over de andere ploegen.

 • Marc Geldof

  Qua loonbeheer is Club helemaal niet de primus van de klas. Ze geven over de laatste 5 jaar gemiddeld zo'n 45% van hun omzet uit aan lonen. Bij Gent is dat maar 39%. En dan hou ik nog geen rekening met de horeca inkomsten die bij de meeste clubs gewoon bij de omzet zitten terwijl dit bij Gent apart is (de omzet van het laatste jaar is dus eigenlijk zo'n 72 miljoen), anders sloeg de positieve balans nog meer in de richting van Gent.

 • gilbert Gijdé

  gheyssens heeft genoeg geprobeerd om het nieuwe stadion tegen te houden,langs de blankenbergsesteenweg-goed gedaan club brugge

 • Ivan De Bruyne

  Hugo van Gompel, blijf maar verder dromen. Straks heeft club ook nog eens zijn nieuw stadion wat weer een enorme input zal geven op sportief en financieel gebied. Club is weg en zal niet meer bijgehaald worden. Het imperium van club zal alles in België overtreffen. En jaloerse reacties hierop zullen daar niets aan veranderen.

 • Christian Deckers

  Klopt niet Hugo, de economische cirkel in voetbal is een cyclus van 10 à 15 jaar. Goede naam = goedkoop goede spelers aantrekken en met winst doorverkopen + rijk worden. Ofwel er zélf goede resultaten mee behalen. Slechte naam = 'bekende' einde-loopbaanspelers duur aankopen en met verlies van de hand doen. Met gereed geld zijn altijd de beste zaken te doen, de koper bepaalt dan de condities. Dat geldt al duizenden jaren in alle sectoren. Met lucht kun je vooral andere lucht kopen.