Club Brugge en Standard strijden vanavond om Supercup: "Zal speciaal zijn"

Photo News
Nu het WK in Rusland zijn laatste geheimen heeft prijsgegeven, gaat de aandacht opnieuw naar het vaderlandse voetbal. Vijf dagen voor de Belgische competitiestart, spelen landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar Standard vanavond (20 uur) in Jan Breydel om de Supercup.

Blauw-zwart is met veertien zeges in de Supercup recordhouder, voor Anderlecht (dertien). Standard volgt met vier overwinningen als derde op ruime afstand.
Club Brugge geniet het thuisvoordeel en coach Ivan Leko wil ook voluit voor de zege gaan. "Het is een trofee, dus is het sowieso belangrijk voor ons. Het vereist niet dezelfde inzet als om een titel of beker te halen, omdat het over één match beslist wordt, maar het blijft een aanvulling van het palmares. Doordat het tegen Standard is, dat de meeste punten in play-off 1 haalde, is het ook een interessante match, we zullen zien waar we staan", zegt de 40-jarige Kroaat.

Limbombe en Diaby, twee vaste waarden in de kampioenenploeg, blijven aan de kant omdat ze aan transferitis lijden. Ook Mechele, Dennis en Nakamba ontbreken, door blessures. In doel wordt nieuwkomer Letica verwacht, aanwinsten Rits, Groeneveld en Schrijvers staan vermoedelijk eveneens in de basis.

Preud'homme: "Zal speciaal zijn"

Voor Michel Preud'homme wordt de Supercup zijn eerste officiële match sinds hij opnieuw Standard-coach is. Meteen treft MPH de club waarmee hij in 2016 kampioen werd en een jaar eerder de beker won. Na een sabbatjaar ging de Luikenaar deze zomer opnieuw aan de slag bij de Rouches, als opvolger van Ricardo Sa Pinto.

"Het is een leuk toeval en het zal speciaal zijn. Net zoals het vroeger was toen ik terugkeerde naar Gent of Standard", zegt Preud'homme. "Maar ik ben ook een prof. Als ik werk voor een club geef ik daar alles voor. De Supercup is een trofee en we gaan die proberen te winnen. We zullen zo goed mogelijk proberen te spelen, maar we weten dat het een moeilijke verplaatsing is op het veld van de best presterende ploeg van de laatste jaren."

Bart Vertenten leidt de Supercup in goede banen. De winnaar volgt op de erelijst Anderlecht op, dat het vorig jaar met 2-1 van Zulte Waregem haalde.

Photo News8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc ledure

  stefan berckmoes ????? Als ge iets wild zeveren over C Brugge leert eerst eens BRUGGE schrijven met manieren , het is BRUGGE niet bruhhe. het word tijd dat het terug school is hè of bent u zo dom.

 • marc ledure

  stefaan berckmoes !!!!! Als ge u wild belachelijk maken met te zeveren over BRUGGE leert dan eerst Brugge schrijven met manieren . Het is BRUGGE niet bruhhe. Het word tijd dat vacatie gedaan is dat ge terug naar school kunt gaan hè of bent u zo kinderachtig.

 • stefan berckmoes

  Bij standaard of clubje bruhhe kan er nog wel een klein bekertje bij!

 • Werner Humblé

  De 2 hatelijkste clubs uit onze competitie tegen elkaar, ik kijk niet en het interesseertkj niet ook

 • john dewit

  Michel de bleiter is terug pff