Chadli al vijfde Rode Duivel die terugkomt naar België

Chadli schreeuwt het uit na zijn goal tegen Japan op het WK vorig jaar.
REUTERS Chadli schreeuwt het uit na zijn goal tegen Japan op het WK vorig jaar.
Rode Duivels die terug in hun vaderland gaan spelen, het lijkt wel een trend te zijn deze transferperiode. Met de verrassende transfer van Nacer Chadli naar Anderlecht zijn er nu al vijf Duivels die het voorbeeld van Kompany volgen. Een overzicht.

Vincent Kompany

Na een decennium City trok de charismatische verdediger de deuren van het Etihad achter zich dicht en keerde hij verrassend terug naar Anderlecht als speler-trainer.

Photo News

Anthony Limbombe

De éénvoudige Rode Duivel brak door bij Club Brugge en vertrok daana naar Nantes. Daar kon hij afgelopen seizoen niet echt potten breken en de club verhuurt hem nu aan Standard.

Photo News

Simon Mignolet

Hij won de Champions League met Liverpool, maar zou er weer een seizoen de bank warm houden. De voorbeeldige prof verdiende een tranfser voor bewezen diensten voor The Reds en Club Brugge haalde hem binnen en loste zo meteen zijn keepersprobleem op.

BELGA

Laurent Depoitre

Nog een éénmalige Rode Duivel in deze lijst. ‘Le Monstre’ was een belangrijke schakel in het kampioenenjaar van Gent. Nu is hij na buitenlandse avonturen bij Porto en Huddersfield terug bij de Buffalo’s.

BELGA

Nacer Chadli

Een zoveelste wit konijn uit de hoed van Kompany/Coucke. Chadli zat op een zijspoor bij Monaco en kan zijn carrière nu nieuw leven in blazen bij Anderlecht. Weetje: Chadli speelde nog nooit voor een Belgische club in zijn profcarrière. HIj speelde tussen 1998 en 2005 wel voor de jeugd van Standard.

Photo News11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Z komen graag in onze " sterke " Jupiler league spelen eh ! In het buitenland toch geen kans meer of om op de bank te zitten ... De gouden generatie van bij de rode duivels is bijna afgelopen ...

 • Pieter De Ruyter

  De rode duivels zijn net over hun top,de verdediging zijn allemaal voetbalbejaarden.Volgend jaar op het EK kan het nog maar volgend WK zijn ook Hazard en De Bruyne over hun top en zal kwalificatie niet vanzelfsprekend zijn.

 • Erwin Van Roy

  danny buyse het komende WK is over 3 jaar dus de meeste zouden dan al niet meer meedoen. wwant dan zijn ze 35 jaar oud

 • Jefke Vermeulen

  Ik zou me geen zorgen maken over de rode duivels. Er zijn degelijke vervangers op komst. Vooral Vanheusden gaat Kompany snel doen vergeten.

 • peeters veerle

  Jordan Lukaku en Mirallas zijn de volgende. Zo proberen ze bij de definitieve ek selectie van Martinez te komen of te blijven

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00