Wissel van de macht bij Cercle Brugge nu ook officieel: Vincent Goemaere voorzitter, Frans Schotte erevoorzitter

Vincent Goemaere
BELGA Vincent Goemaere
Tijdens een samenkomst van de raad van bestuur werd Vincent Goemaere (47) deze namiddag officieel benoemd als nieuwe voorzitter van Cercle Brugge. De raad van bestuur nam eerst kennis van de beslissing van Frans Schotte (72) om zijn mandaat als voorzitter neer te leggen. Schotte kreeg voor zijn jarenlange verdiensten de ceremoniële titel van Erevoorzitter.

Frans Schotte leidde Cercle gedurende vijftien jaar, van 2002 tot vandaag, met een onderbreking van drie jaar tussen 2011 en 2014. Hij is daarmee de op één na langst dienende voorzitter van groen-zwart geweest. Alleen zijn voorganger, wijlen Paul Ducheyne, zat langer in de voorzittersstoel. De legendarische advocaat leidde Cercle maar liefst 32 jaar, van 1970 tot 2002.

Vincent Goemaere wordt de dertiende voorzitter van Cercle Brugge. Viacheslav Ivanov, adjunct directeur-generaal van AS Monaco, werd op zijn beurt als nieuwe bestuurder in de Raad van Bestuur van Cercle Brugge opgenomen. 

Cercle-voorzitter Frans Schotte.
Photo News Cercle-voorzitter Frans Schotte.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nick Saenen

    Of hoe Monaco zich dieper graaft in Cercle, tot ze het speeltje beu zijn en ze Cercle bankroet laten gaan, vraag maar eens na in Lier ...