Fiscus eist 5,2 miljoen euro van vier voetbalclubs

Edin Cocalic van KV Mechelen en Silvere Ganvoula van KVC Westerlo in duel tijdens een wedstrijd in januari. De belastinginspectie eist in totaal 5,2 miljoen euro van Cercle Brugge, Westerlo, Zulte Waregem en KV Mechelen omdat ze tussen 2008 en 2012 geen belastingen hebben betaald op de tv-uitzendrechten die ze kregen.
Photo News Edin Cocalic van KV Mechelen en Silvere Ganvoula van KVC Westerlo in duel tijdens een wedstrijd in januari. De belastinginspectie eist in totaal 5,2 miljoen euro van Cercle Brugge, Westerlo, Zulte Waregem en KV Mechelen omdat ze tussen 2008 en 2012 geen belastingen hebben betaald op de tv-uitzendrechten die ze kregen.
De belastinginspectie eist in totaal 5,2 miljoen euro van de voetbalclubs Cercle Brugge, Westerlo, Zulte Waregem en KV Mechelen omdat ze tussen 2008 en 2012 geen belastingen hebben betaald op de tv-uitzendrechten die ze kregen. Dat schrijft De Tijd vandaag.

Deze week moeten Cercle Brugge, Westerlo, Zulte Waregem en KV Mechelen het in de rechtszaal opnemen tegen de Bijzondere Belastinginspectie (BBI). Dat gebeurde gisteren voor de fiscale rechtbanken van Brugge en Antwerpen en gebeurt donderdag voor de rechtbank van Gent.

De vier clubs hebben dezelfde advocaat in de arm genomen, de bekende fiscale advocaat Michel Maus. Hij wil alleen bevestigen hoeveel de fiscus van de vier clubs samen claimt: 5,224 miljoen euro.

Roerende voorheffing
De belastingaanslagen gaan over de periode 2008 - 2012, toen de clubs nog als vzw's (vereniging zonder winstoogmerk) werkten. Ze boekten hun uitzendrechten in als 'inkomsten van roerende goederen'. Daarop moesten ze roerende voorheffing betalen, maar ze deden dat niet.