Cercle Brugge officieel in handen Monaco: "Samen terug naar 1A"

BELGA
Cercle Brugge heeft de overname door AS Monaco vandaag geofficialiseerd. In het bijzijn van een zevenkoppige delegatie van de Ligue 1-club deed de 'vereniging' haar nieuwe structuur en toekomstplannen uit de doeken: "Het is met grote dankbaarheid en veel vertrouwen dat we Monaco verwelkomen", klonk het bij voorzitter Frans Schotte.

De zon scheen deze ochtend letterlijk en figuurlijk boven het Jan Breydelstadion. Het financieel geplaagde Cercle Brugge is vanaf heden in handen van Monaco en dus uit de nood. Vrijdagavond werd de verregaande samenwerking door de algemene vergadering unaniem goedgekeurd: "Na de gesprekken die in december 2016 gestart zijn, is het akkoord door de algemene vergadering aangenomen", legde Frans Schotte uit. "We zijn verheugd over deze oplossing en willen samen een nieuwe weg inslaan. Vanaf nu gaan we samen vol voor de terugkeer naar 1A". Schotte overhandigde de symbolische sleutel van Cercle Brugge aan vice-president bij Monaco Vadim Vasilyev, die als gedelegeerd bestuurder in de vijfkoppige Raad van Bestuur zal fungeren. Naast Schotte en Vasilyev treden ook Bruggeling en directeur bij Monaco Filips Dhondt en de huidige bestuurders Vincent Goemaere en Thomas Tousseyn toe. De algemene coördinatie komt in handen van ex-manager van Lokeren Marc Van Maele.

José Riga blijft aan als trainer en zal zich samen met een nog aan te stellen technisch directeur over het sportieve luik ontfermen. Bestuurders Piet D'Hooghe en Maarten Allijns, de zoon van KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns die enkele geslaagde wintertransfers (onder anderen Ilombe Mboyo) realiseerde, verhuizen naar de Raad van Bestuur van de vzw Cercle Brugge. Die zal waken over het behoud van de eigenheid van groen-zwart.

Spilfiguur in de overname is Filips Dhondt, eerder aan de slag bij Zulte Waregem, Club Brugge en Cercle Brugge: "We hebben in vijf verschillende landen onderzoek verricht en zijn uiteindelijk bij Cercle Brugge uitgekomen. Hun project leek ons het beste, mede door de geschiedenis, waarden en achtergrond van de 'vereniging'. AS Monaco is heel blij met de totstandkoming van dit huwelijk". Dhondt reist vanmiddag samen met de delegatie van Monaco naar Nancy, waar de Franse competitieleider vanavond een competitiewedstrijd afwerkt. Met de steun van Monaco hoopt Cercle Brugge volgend seizoen de terugkeer naar 1A te realiseren. Daarvoor investeert Monaco meer dan 5 miljoen euro in de Brugse 'vereniging'.

BELGA
BELGA
BELGA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter De Lannoit

  Zonder AS Monaco was er geen jeugd meer! Dan lag de boekhouding op de Rechtbank van koophandel ! Dus welkom AS Monaco!!

 • GILBERT LAGAST

  Wat is het waard als de jeugd doorstroomt bij de amateurs

 • marc verkest

  Voila ook gedaan voor de jeugd. Geen doorstroming naar de A kern meer mogelijk. vroeger met veel geluk ging dat nog.

 • 49R Jeans .

  Moehahahaha. Welkom. Eindelijk weer een derby