Cercle Brugge wil dat degradatiestrijd van 2015 onderzocht wordt

Bart Buysse in 2015 na het late verlies tegen KV Mechelen.
BELGA Bart Buysse in 2015 na het late verlies tegen KV Mechelen.
Na het onderzoek van het federaal parket van deze week, waarbij uiteindelijk negentien personen zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter, spoort Cercle Brugge de bevoegde instanties aan om een onderzoek te openen naar de wedstrijd Cercle Brugge - KV Mechelen van 15 maart 2015 op de laatste speeldag in de reguliere competitie van het seizoen 2014-2015.

"De onthullingen van de afgelopen week plaatsen de wedstrijd Cercle Brugge - KV Mechelen van 15 maart 2015, op de laatste speeldag van het seizoen 2014-2015, in een nieuw daglicht", klinkt het in een persmededeling van de Vereniging. "Het loont de moeite dat de bevoegde instanties een onderzoek instellen naar het verloop van deze wedstrijd met de gekende dramatische afloop voor Cercle Brugge."

KV Mechelen boog toen in het Jan Breydelstadion in een opmerkelijke slotfase een 2-0 achterstand nog om in een 2-3 zege, terwijl er tien minuten voor affluiten geen vuiltje aan de lucht leek voor de thuisploeg. Vervolgens werd de aansluitingstreffer vanuit buitenspelpositie gescoord en kwam de gelijkmaker er na een strafschop en een rode kaart voor Cercle. Met tien tegen elf moesten ze diep in de toegevoegde tijd de 2-3 nog slikken, waardoor ze tot Play-off 3 veroordeeld werden en uiteindelijk ook naar de tweede klasse zouden degraderen. 

Cercle Brugge reageert verslagen na plots ommekeer tegen KV Mechelen.
Photo News Cercle Brugge reageert verslagen na plots ommekeer tegen KV Mechelen.

Imagoschade

Dankzij de zege van Malinwa was Waasland-Beveren dan weer gered. Scheidsrechter die bewuste zondagnamiddag in het Brugse Jan Breydelstadion was Bart Vertenten, die nu onder aanhoudingsmandaat is geplaatst op verdenking van criminele organisatie en private corruptie. Van Waasland-Beveren en KV Mechelen werden er dan weer bestuursleden in verdenking gesteld.

De scherpe reactie van Cercle komt er na een artikel van vandaag in de krant De Morgen omtrent de situatie bij KV Mechelen. Daarin zegt sporteconomoon Trudo Dejonghe dat "als het parket dieper graaft bij Cercle Brugge, Eupen en Moeskroen, de volgende bom klaar ligt".

"Cercle Brugge neemt met grote verbazing kennis van dit interview", aldus de Vereniging. "Cercle Brugge werkt zowel voor, als na de kapitaalsverhoging door AS Monaco, op een correcte en transparante manier. Met deze ongefundeerde verklaring berokkent professor Dejonghe imagoschade aan Cercle Brugge. Cercle Brugge beraadt zich dan ook over verdere stappen."

BELGA45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Neyt

  Die strafschop van Cercle was terecht. Wat als de scheidsrechter hem niet had gegeven. Dan was BW onterecht overgegaan. De ploeg die de laatste jaren meest reden van klagen heeft is Lierse.

 • rik cappelle

  Vandermaelen zeggen die 3 namen u iets ? Bayat Siljanoski en Denis. Ja zeker ? Dacht het wel maar wie zwijgt er ??? Dus blijf maar rustig hé !!!

 • eddy terres

  stvv -charleroi van vorig seizoen 0-1.Golden palace beloofde voor elk doelpunt van stvv 1000euro.In de slotfase duidelijke strafschop voor stvv .Niks aan de hand volgens scheids.Raar dat daar geen reactie op gekomen is in de media.Nochtans die het onderzoek heeft in gang gestoken fan van stvv.En Roland .......niks gezien alé.

 • Peeters Freddy

  4 oktober 2015, KVM- Anderlecht, de brusselaars missen 3 strafschoppen in het slot van de wedstrijd, is dat dan ook matchfixing?. Mischien kunnen ze de wedstrijden van de afgelopen 50 terug beoordelen.

 • Maria Wynendaele

  Weer Mechelen als betrokken partij in deze . Dan zijn er ook Kortrijk en Moeskroen en Eupen als niet onbesproken ploegen . Bij degradatie zou het verboden moeten zijn een stamnummer af te kopen zoals Beerschot het deed. Terug beginnen in vierde provinciale , punt uit.