Cercle Brugge pakt tweede periodetitel en strijdt in maart om promotie met Beerschot-Wilrijk

Queiroz Barcelos Crysan en Guevin Tormin vieren.
BELGA Queiroz Barcelos Crysan en Guevin Tormin vieren.
Cercle Brugge heeft zich vanavond verzekerd van een ticket voor de finalewedstrijden in 1B. Een 1-1-gelijkspel in Union bleek voldoende voor de troepen van coach Franky Vercauteren. Met nog één speeldag te gaan is Cercle mathematisch zeker van de dubbele confrontatie tegen Beerschot-Wilrijk om promotie. 

Opdracht klaar en duidelijk voor Cercle in het Koning Boudewijnstadion. Met minimaal één punt was de tweede periodetitel een feit. Maar speculeren op dat ene punt, deden de bezoekers aanvankelijk niet. Bewijs daarvan was de 0-1 van Crysan na amper drie minuten. Feest bij de naar schatting 500 meegereisde Cercle-fans. Het feestje was echter van korte duur. Nauwelijks tien minuten later, minuut 13 noteren we, scoorde Nathan Kabasele (ex-Anderlecht) de gelijkmaker na een fraaie dribbel en dito afwerking. 

Ondanks een bedrijvige Julien Vercauteren kon Union groen-zwart amper verontrusten na de pauze. Al bleef het nagelbijten. Uiteindelijk hield Cercle stand, met een flinke ontlading tot gevolg. Nog twee finales is Cercle verwijderd van een plek in 1A. Een eventuele titel zou ook coach Frank Vercauteren geen windeieren leggen. De 61-jarige Brusselaar ontvangt bij promotie het astronomische bedrag van 500.000 euro.

BELGA
BELGA
Photo News13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • alain vandezande

  Stop met die zever van ploeg van t stad. Dan is Daring brugge en Eendracht brugge nog voor die potte stampers! Er is maar 1 echte ploeg un brugge: Club Brugge de ploeg van de WERKENDE mensen!

 • willy van dijck

  Er zijn in het verleden nog favorieten gesneuveld.

 • jan meerbergen

  En dan vanaf nu mee betalen voor de grasmat in het Olympiastadion,niet meer profiteren.

 • marc ledure

  Christiaan Goethals !! Ploeg van stad en geen geld hebben om bij te betalen voor een nieuwe grasmat. Wat gaan jullie doen als we weg zijn als ge geen geld hebt om een nieuwe grasmat te leggen , Gaan janken bij Monaco.

 • robin verfaille

  De ploeg van 't stad is komende,en natuurlijk zijn we Monaco daar eeuwig dankbaar voor.Een prachtige samenwerking,die nu al succes heeft. En we zijn nog maar begonnen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00