Cercle Brugge neemt voorlopig leiding in tweede periode na belangrijke zege tegen OH Leuven

BELGA
Cercle Brugge heeft op de zevende speeldag van de tweede periode in de Proximus League de drie punten thuisgehouden tegen OH Leuven (1-0). De Bruggelingen, die bijna de hele tweede helft met z'n tienen speelden, hadden voldoende aan een strafschopdoelpunt van Cardona (64.).

Tormin kreeg vier minuten na de pauze zijn tweede geel karton onder de neus geduwd voor een schwalbe, waardoor de thuisploeg met een man minder voort moest. Leuven, dat ook in de eerste helft al onderlag, kon daar echter niet van profiteren. Integendeel. Even voorbij het uur verzilverde Cardona een elfmeter en legde zo de 1-0-eindstand vast. De bezoekers gingen er nog voor in een slotoffensief, maar scoren lukte niet meer.

In de stand van de tweede periode in de Proximus League komt Cercle Brugge zo voorlopig alleen aan de leiding, met 14 punten. Eerste achtervolger Lierse, dat zaterdag thuis Beerschot Wilrijk ontvangt, volgt op twee punten. Leuven is gedeeld derde met negen eenheden.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roos Desreveaux

  het is de ondergrond in sint-andries die slecht is, en indertijd was het verplicht om veldverwarming aan te leggen en om een perfecte grasmat te hebben zouden ze de veldverwarming eerst moeten verwijderen en dan goede ondergrond leggen.en in een oud stadion is dat weggesmeten geld.het ligt niet aan de grasmat die gelegd wordt,en dat cercle niets betaald, ze hebben geen geld, ondanks samenwerking met monaco en geen supporters die inkomstgelden willen betalen

 • robin verfaille

  Eindelijk het echte Cercle gezien.Collectief zeer sterk,de hand v Franky Vercauteren zit bijna in de ploeg. En ja wat kan Cercle eraan doen dat Club steeds zo een slechte grasmat legt om hem daarna nog eens kapot te spelen.

 • Freddie Heremans

  Kunnen ze nu eindelijk de nieuwe grasmat leggen, sukkels van Cercle die geen cent betalen van de kosten in Jan Breydel.

 • GILBERT LAGAST

  Ik zou zeggen meer dan leuk.

 • Gaby Vercruysse

  Proficiat Cercle was niet een topwedstrijd maar goede mentaliteit en doelman