CEO Union luidt alarmbel na contractbreuk Selemani: “Kortrijk legt bom onder ons voetbal”

Selemani (links) in het shirt van KV Kortrijk.
Twitter @KVKortrijk Selemani (links) in het shirt van KV Kortrijk.
Philippe Bormans, CEO van Union, luidt de alarmbel. Nadat speler Faïz Selemani eenzijdig zijn contract had verbroken bij de 1B-club, tekende hij meteen voor KV Kortrijk. Wég transfersom. “Moest KV Kortrijk hier mee wegkomen, betekent dit een ongezien risico voor het Belgische voetbal", stelt hij in een open brief.

Selemani had een transferverzoek ingediend bij Union. Maar de club liet de aanvaller niet vertrekken. Integendeel: Union stuurde hem naar de B-kern. “Maar de speler kwam daar niet opdagen. Integendeel: hij ging naar een training van de A-kern”, schrijft Bormans. “Beveiligingsagenten en later zelfs politie interventie waren nodig om de sereniteit te laten weerkeren. Op datzelfde moment loopt er een aangetekend schrijven binnen via de raadsman van Selemani om het contract met onmiddellijke ingang eenzijdig te beëindigen.”

Ongezien risico

“De bom die KV Kortrijk hier legt onder het transfersysteem is zelden gezien. Moest KV Kortrijk hier mee wegkomen, betekent dit een ongezien risico voor het Belgische voetbal. Hun grootste inkomstenbron en gedane investeringen blijken plots van geen waarde meer, nu elke (buitenlandse) club een speler kan aanzetten om op basis van een fictieve reden zijn contract eenzijdig te verbreken. De eventuele verbrekingsvergoeding, zullen zij achteraf met plezier betalen voor de speler. Deze ligt immers veel lager dan de transfervergoeding.” 

Kortrijk wuift de beschuldigingen weg. “Wij krijgen het gevoel dat de verantwoordelijken van Union hun fout in onze schoenen willen schuiven”, aldus algemeen manager Matthias Leterme. “Ik wijs erop dat wij geen betrokken partij zijn in de discussie tussen Union en Faïz Selemani, waarbij de werknemer zijn arbeidsovereenkomst heeft verbroken omwille van een zware fout van zijn werkgever. Wij hebben met heel de discussie niets te maken.” 

“Als we niet ingrijpen, is dit het failliet van ons voetbal”: het volledige verhaal leest u exclusief in onze Pluszone

BELGA13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc germeau

  Er is wettelijk niks mis mee, se wet 78 bestaat nu eenmaal.. Selemani zit op een gegeven moment zonder contract en kan dan zowaar bij een andere club aansluiten. Nu MOEST Union die eenzijdige contractverbreking aanvaarden? Ze moesten toch weten dat die speler naar Kortrijk wou en konden het dossier dan tenminste op de lange baan schuiven, niet?

 • Ilse Verlinden

  Er bestaat een ongeschreven overeenkomst tussen de eersteklassers dat ze geen spelers binnenhalen die de wet van 78 gebruiken, dus niet echt netjes van Kortrijk. Van wat er bij Union gebeurd is, weten we ook het fijne niet.

 • Dirk Adriansens

  Speler die incident uitlokt,moedwillig,dit voor alle zekerheid filmt en contract verbreektEnKortrijk:speel niet de onschuldige! Als ze het al niet zelf geregisseerd hebben,dan nog gebruik je de wet 78 niet.Gangster praktijken.

 • dirk hosten

  Kortrijk overtreedt hiermee ongeschreven regel dat men geen spelers haalt die de wet 78 inroepen. Dit zou idd. gans systeem van teansferten kunnen kapot maken met alle gevolgen van dien....

 • Bart Denys

  Als hij de gevolgen neemt van contractbreuk is er niets aan de hand. Kortrijk doet niets verkeerd...