CEO Pro League Pierre François: “Enorme imagoschade voor Belgisch voetbal”

Pierre François op archiefbeeld.
Photo News Pierre François op archiefbeeld.

CEO van de Pro League Pierre François is geschokt door de omvang van het fraudeonderzoek in het Belgisch voetbal. “Ik wil de resultaten van het onderzoek afwachten alvorens uitgebreid commentaar te geven, maar dat dit ons voetbal enorme imagoschade berokkent is duidelijk. Met de Pro League werken we voortdurend aan de kwaliteit van ons product, dit is een verontrustende gebeurtenis.” François benadrukt dat ze binnen de Pro League initiatieven nemen om jonge spelers te sensibiliseren. “We organiseren ‘integratiesessies’ bij alle clubs voor jonge spelers waarbij we hen wijzen op de gevaren van het profvoetbal. Dat gaat dan over weddenschappen, maar ook over de plekken waar ze terecht kunnen als ze benaderd worden door malafide individuen. Misschien hadden we daar al veel vroeger mee moeten beginnen.”
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc demunter

  En de broer van bayat zit zelf in de pro league charleroi is ook al geen toonbeeld pure maffia

 • Ludovic De Beuckeleer

  die word nu pas wakker?

 • roger brouwers

  het gewone volk weet dat dit al jaren aan de gang is.Men moet daarvoor niet naar school gewest zijn.En die graaiers die aan de bron zitten vallen altijd uit de lucht.Zegt dat niet genoeg.Moet er toch geen tekening bijmaken zeker.

 • Philomena Vanderweyen

  Nog maar eens staat België in de belangstelling,en dat op een niet zo een fraaie manier,ben benieuwd hoe dat op de rode duivels gaat afstralen.

 • etienne vijverman

  het begint bij de licentie com die laat veel te veel passeren vooral met die buitenlandse investeerders !!!!!