Bongonda op de radar van Anderlecht en Club Brugge, maar topclubs moeten niet hopen op spotprijsje

Theo Bongonda.
Photo News Theo Bongonda.
Het pact is gesloten. Theo Bongonda (23) vertrekt deze zomer bij Zulte Waregem, maar niet voor een spotprijs. Essevee wil haar transferrecord breken. Zijn Anderlecht en Club bereid zo ver te gaan?

De stilzwijgende consensus is nu ook uitgesproken. Theo Bongonda en de bestuurstop van Zulte Waregem hebben maandag rond tafel gezeten over de toekomst. Daarin drukte de voormalige belofte-international zijn wens uit om komende zomer te vertrekken. Na anderhalf jaar herbronnen bij de club van zijn hart voelt Bongonda zich opnieuw klaar voor een stap hogerop. Essevee toont begrip en gaat meewerken aan een overgang, maar niet tegen eender welke prijs.

Zulte Waregem wil het uitgaande transferrecord verpulveren. Dat is momenteel de 3,5 miljoen euro die Bordeaux betaalde voor Lukas Lerager - van de acht miljoen voor Soualiho Meïté kreeg Essevee slechts 40%. Naar verluidt hoopt de fusieclub voor Bongonda een veelvoud te vangen. In Zulte Waregems stoutste dromen ruim boven de vijf miljoen die Club voor Kaveh Rezaei neertelde. Het is van oordeel dat iemand met het profiel van de winger dat waard is. Bongonda heeft met zijn 23 jaar de toekomst voor zich, heeft prima statistieken (8 goals, 9 assists) in moeilijke omstandigheden en bewees zich eerder al in La Liga.

Photo News

Aan geïnteresseerden alvast geen gebrek. Eerder bleek dat Feyenoord de prestaties van de smaakmaker volgde. Bundesliga-teams Mainz en Frankfurt tonen, samen met een Franse club, eveneens interesse. Daarnaast prijkt de flankaanvaller op de longlist van Anderlecht en Club Brugge. Alleen: kunnen/willen zij tegemoetkomen aan het prijskaartje? Het zou van Bongonda in dat geval wellicht de duurste transfer tussen Belgische ploegen maken, ter aflossing van Rezaei.

Hoe dan ook zal Zulte Waregem zich de recordinvestering van 1,6 miljoen niet beklagen. Dat bedrag werd mee gefinancierd door hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert, maar buiten zijn inbreng wil de sterke man van Essevee daar niks voor terug. Alle partijen waren wel akkoord dat Bongonda zich nog voluit moet geven in het onaantrekkelijke play-off 2. Het kan zijn transferwaarde alleen maar ten goede komen.

Photo News14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston FOUBERT

  Dan nog liever voor een half stadion voerballiefhebbers dan voor een vol stadion boeren.

 • Dirk Van der Weeën

  Freek bekijk het doelpuntensaldo van Club eens,dat komt er niet door betonvoetbal hoor.

 • Natacha Verpoort

  als je moet kiezen kies dan dan maar voor Club Brugge dan weet je ten minste dat je altijd voor een VOL stadion speelt.

 • Freek Groeneveld

  Kiest hij voor rsca, dan krijgt hij zijn hele leven fluitconcerten op jan breydel. Kiest hij voor fcb, dan wordt betonvoetbal zijn job. Ik zou het buitenland kiezen.

 • joachim albert

  Iedereen die commentaar heeft omdat hij naar een kleine ploeg in een grote competitie zou gaan, een veelvoud van zijn huidig loon maar misschien inboeten op spelvreugde... waarom zou hij dat niet mogen? Als hij volgend jaar zijn been breekt, is hij tenminste "binnen", vermoedelijk heeft hij geen unief gedaan en is voetbal zijn enige inkomen. Zodus moest hij naar Mainz gaan en dan?(o.a. commentaar van S. Moreels)