Bongonda: “Champions League spelen is kinderdroom”

Racing Genk haalde begin juni Theo Bongonda voor een fors bedrag van zeven miljoen euro weg bij Zulte Waregem. Hij werd zo de duurste transfer ooit tussen twee Belgische clubs. De 23-jarige winger moet in de Luminus Arena de opvolger van Leandro Trossard worden. Bij zijn voorstelling benadrukte Bongonda vooral dat Genk “een keuze was van het verstand”.

 “Ik heb om twee redenen voor Racing Genk gekozen”, zei Bongonda vandaag tijdens zijn voorstelling. “Ten eerste is het een familiale club en daar hou ik wel van. Mijn beste jaren als voetballer had ik bij teams als Zulte Waregem en Celta de Vigo, buiten het veld ook warme clubs. Ik kon deze zomer ook naar Club Brugge en Anderlecht, maar daar had ik niet datzelfde goede gevoel bij. Er was ook een zeer lucratief bod van een Egyptische club, maar ik wilde niet hetzelfde verhaal meemaken als in Turkije bij Trabzonspor (waar hij in het najaar van 2017 tot nauwelijks zes optredens kwam, red.). Ik wilde in België blijven. Ik ben vader van twee kinderen en wil er zijn voor hen.”

“Verder is er natuurlijk het sportieve luik”, vervolgde Bongonda. “Sportief gezien was Genk mijn beste optie. Ik ga komend seizoen hier in de Champions League spelen en dat is een kinderdroom. Genk is een stabiele club en ik zie mezelf hier slagen.”

Theo Bongonda.
VTM Nieuws Theo Bongonda.