Exclusief voor abonnees

Bondsvoorzitter Mehdi Bayat gaat geen thema uit de weg: “Ik geloof niet in de BeNeLiga”

Jan De Meuleneir/Photo News
Jongleren doet-ie beter dan Eden Hazard – zo veel balletjes moet Mehdi Bayat (41) tegelijk omhoog houden. Tussen de onderhandelingen met Roberto Martínez door: een gesprek met de sterke man van de KBVB en Charleroi.

“Onderbetaald. Al vier jaar lang.” Dat is bondscoach Roberto Martínez, die een jaarsalaris van 1,2 miljoen euro heeft, volgens Jesse De Preter, die bij de afhandeling van Martínez’ deals bij de bond betrokken was. Tegelijk vindt De Preter de houding van de KBVB, zo zei hij zondagavond in een televisie-uitzending van het Waalse LN24, “niet respectvol”. Gisteren verduidelijkte hij: “Het stoort mij dat de bond de onderhandelingen voert via de kranten, terwijl er in werkelijkheid nog niet gesproken was op het moment van mijn interview.”

Woorden die bondspreses Mehdi Bayat doen steigeren...

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan De Korte

  Gewoon omdat hij goed genoeg weet dat Charleroi uit de boot valt. Maar om het niveau naar omhoog te krikken is dat het beste.

 • Guy Malfait

  Ik geloof ook niet in de hegemonie van de Frans-Iraans Bayat brothers in het Belgische voetbal, en toch is het zo. De BeNeliga zou natuurlijk roet in het eten kunnen gooien, en dat mag niet.

 • Christiaan Goethals

  Minister Spitaels geloofde ook niet in de samenwerking tussen Sabena en KLM, in wezen was dat omdat er teveel Nederlands zou gesproken worden, de Franstaligen halen België stilaan onderuit en niet de Vlamingen.

 • Roel Corthals

  De voetbalbond is alvast in goede handen...

 • patrick morel

  De Franstaligen hadden het ook niet voor het gezonde KLM in de tijd. Moest er een signaal uit een Franstalig land komen dan zou het wel goed zijn.