Bondsparket vordert match achter gesloten deuren en puntenaftrek tegen STVV en Genk

Photo News
Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vraagt strenge straffen voor STVV en Genk naar aanleiding van de gestaakte Limburgse derby van 28 september. Beide clubs riskeren een match achter gesloten deuren, een aftrek van twee punten en de maximumboete van 5.000 euro. Dat vernam persagentschap Belga.

Daarbovenop vraagt bondsprocureur Kris Wagner om de wedstrijd STVV-Genk zonder publiek opnieuw te laten spelen vanaf de eerste minuut. Die replay achter gesloten deuren is te onderscheiden van de vordering. Met andere woorden, STVV en Genk riskeren eigenlijk twee duels zonder publiek af te werken.  De Geschillencommissie Hoger Beroep buigt zich op 18 oktober over de strafmaat. De Limburgse derby werd in de slotfase gestaakt bij een 3-3-tussenstand door wangedrag van beide supporterclans.

Meekers: “Geen reactie”

Voorzitter David Meekers van STVV wenst absoluut niet te reageren op de vordering die het Bondsparket instelde ingevolge de stopzetting van de match STVV-Genk. “Is er dan iets nieuws onder de zon?”, reageert hij laconiek. “Neen toch. De vordering die het parket nu instelt, hebben de media al gesuggereerd en stond ook uitgebreid te lezen in jullie krant. Vandaar, geen reactie. We bereiden het dossier in alle rust juridisch voor en wachten gewoon de zitting af en vervolgens de definitieve uitspraak. Voor het zover is, heeft het geen zin om daarover publiek te praten of meningen te ventileren.” 

Racing Genk reageert bij minde van Willem Boogaerts, de afzwaaiende persverantwoordelijke. “Wij hebben het nieuws ook gevolgd. Wij bereiden ons voor op de zitting van 18 oktober en verder onthouden wij ons van alle commentaar.”

Photo News
Photo News
Photo News26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • john de Pauw

  Alle bewezen amokmakers een Europees stadionverbod van 5 jaar en een flinke boete.

 • Eddy Van De Velde

  Helemaal niet streng. Normaal voor wat er gebeurd is.

 • patrick morel

  Beide clubs gaan in beroep, verwijzen naar precedenten en krijgen elk een voorwaardelijke boete van 1000 euro of 40 uren gemeenschapsdienst.

 • Nicolas Van Hoecke

  Enige juiste straf is supporters zelf straffen.

 • Sjonny Martero

  Dus zal er niet veel gebeuren. Als Mechelen na hetgeen ze hebben gaan in eerste mag spelen wat zou ze nu sanctioneren?