Bondscoach U17 vol vertrouwen: "Eén kans op twee om door te stoten naar EK-finale"

Bondscoach Thierry Siquet.
UEFA/KBVB Bondscoach Thierry Siquet.
De Belgische jongens onder 17 jaar nemen het donderdagnamiddag (14 uur) in het Engelse Rotherham op tegen Italië. De inzet: een eerste EK-finale ooit voor de jonge Duivels. Bondscoach Thierry Siquet kijkt vol vertrouwen, maar met het nodige respect voor de tegenstander vooruit naar de halve finale.

"Italië is van nature een heel georganiseerd elftal", zegt Siquet. "Het tactische aspect wordt er vanaf heel jonge leeftijd in gedrild. Maar ze hebben ook enkele spelers met veel kwaliteiten, zowel technisch als fysiek."

Siquet beschikt echter ook over een mature spelersgroep. "Na de zege in de kwartfinale tegen Spanje zag ik vooral serene spelers die al helemaal met de match tegen Italië in hun hoofd zaten. In dit stadium heb je één kans op twee om door te stoten. Alle ploegen die in de halve finales staan, verdienen hun plaats. Tegen Spanje bewezen we over voldoende mentale, fysieke en technische kracht te beschikken."

De ploeg van Siquet, generatie-2001, plaatste zich voor de halve finale na een 9 op 9 in de groepsfase, waarin achtereenvolgens Ierland (2-0), Bosnië-Herzegovina (4-0) en Denemarken (1-0) werden verslagen, en een 2-1 zege in de kwartfinale tegen titelhouder Spanje. Het is voor de Belgische U17 de tweede halve finale in vier jaar tijd. In 2015 haalde de lichting-1998 met bondscoach Bob Browaeys de halve finale op het EK in Bulgarije, en een bronzen medaille op het WK in Chili later dat jaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00