Bond ondervraagt Waasland-Beveren over degradatiestrijd

BELGA

De onderzoekscommissie van de Belgische voetbalbond is van start gegaan met haar verhoren over de veelbesproken KV Mechelen-Waasland-Beveren van afgelopen seizoen. Het eerste deel vond gisteren plaats in de gebouwen van de voetbalbond, waar op datzelfde moment ook de Algemene Vergadering van de Pro League plaatsvond. Vandaag ondervroeg de bond verschillende spelers en technische staf van Waasland-Beveren. Sven Vermant, die tijdens de bewuste wedstrijd nog coach was van de Waaslandse club, had advocaat Walter Van Steenbrugge meegenomen om zich te laten bijstaan. Ook doelman Davy Roef – die door het gerecht al ondervraagd werd als getuige, niet als verdachte – kwam zijn versie van de feiten geven, net als verdediger Daam Foulon. Over de inhoud van de gesprekken wensten de bond en de verhoorden niet te communiceren.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiane Van Croonenborch

  Als er bewijzen zijn zijn en een financieel directeur zet men toch geen weken vast als er niets van aanwijzingen waren ? Dan moeten die ploegen gestraft worden als men in het verleden zelfs een ploeg liet degraderen zonder bewijs maar op een vermoeden is dit een straffere zaak lijkt mij ? grt

 • andre van de wege

  de wedstrijdvervalsers moeten zakke dus mechelen 3klassen naar benden. waasland 2 klassen.iedeen een fijne feestdagen..

 • Katrien VMarke

  bondsparket zoekt KV Mechelen duidelijk éénzijdig aangezien KVM na de voorgaande geklasseerde onderzoeken inzake fixing door Moeskroen, de bond zelf aankloeg als derde en laatste middel eind vorig seizoen. Natuurlijk had KVM niet zover gegaan als ze niet zo slachtoffer van opeengestapelde onrechtvaardigheid waren geweest.

 • Paul Mulder

  Daar komt allemaal niks van , belgie kennende ,

 • Eli Scholiers

  Wat met de andere clubs, die in het begin van het dossier genoemd werden, zeker geen vuiltje aan de lucht. Ze kosten de top 6 te veel punten, daarom zullen ze wb terug lastig vallen.