Bob Peeters opnieuw aan de slag, opnieuw bij Westerlo

BELGA
Bob Peeters keert terug als coach van KVC Westerlo. De club uit 1B staat in de tweede periode op een troosteloze laatste plaats met 1 op 12. Peeters tekent voor 2,5 jaar en moet proberen de club in het profvoetbal houden. Hij was al eens trainer van Westerlo tussen november 2015 en september 2016, sindsdien was hij werkloos als coach.

Maandagavond legde Westerlo voor het eerst contact met Bob Peeters, hun ex-coach. De club rekent op Peeters, gezien "de negatieve sportieve spiraal waarin de club verzeild was geraakt noopte tot deze maatregel", schrijft de club op zijn website.  “Iedereen kent de omstandigheden waarin Bob is moeten vertrekken in 2016, dat had toen vooral met de nakende overname van Soudal te maken”, aldus Nico Vaesen, de makelaar van Peeters. “Het siert de mensen van Westerlo dat ze Bob nu durven terughalen en de spons over het verleden hebben geveegd”.

Pelic blijft in de technische staf

Door de aanstelling van Peeters moet Vedran Pelic zijn rol als hoofdcoach inleveren, maar Pelic blijft wel aan de slag binnen de technische staf van Westerlo. “Hij blijft betrokken, waarschijnlijk in dezelfde rol als de vorige keer toen Peeters hoofdcoach was (als T2, red.)”, vertelt Vaesen. Westerlo zelf meldt op zijn website dat er verder "wordt  gekeken op welke manier Vedran Pelic zal functioneren binnen de club."

Eerst redding, dan bouwen naar volgend seizoen

De nieuwe coach krijgt naar verluidt ook carte blanche bij de transfers tijdens de winterstop, binnen de budgettaire mogelijkheden uiteraard. Dat zal nodig zijn, want Westerlo staat samen met Tubeke laatste in de algemene stand in 1B. “De play-downs vermijden zal niet lukken. Bob zal met Westerlo proberen die play-downs succesvol af te sluiten en een competitieve ploeg te bouwen voor volgend seizoen”, vertelt Peeters’ manager Vaesen.

Bob Peeters behoedde Westerlo in het seizoen 2015-2016 de club van de degradatie uit de hoogste klasse, maar moest nadien na povere resultaten het gelag dan toch betalen. Sindsdien coachte hij geen andere club. Nu tekent de trainer een nieuw contract van 2,5 jaar en blijft dus in principe tot medio 2020 coach van de 'Kemphanen'.

Bob Peeters was in het verleden al coach bij Cercle Brugge, AA Gent, Waasland-Beveren, Charlton Athletic en Lokeren.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • louis pippers

  proficiat Bob u bent de beste keuze en een kei goede trainer van een fan

 • eric debanne

  Succes Bob !

 • Marc Maes

  Weer trainen zoals de miniemen...

 • Roos Desreveaux

  hij komt opnieuw "als thuiskomen" in westerlo.spijtig dat zijn trainerscarriere niet over rozen loopt; misschien lukt het nu eens bij westerlo,veel succes lange bob

 • didier de coster

  ze mogen nu al nieuwe stickers drukken ; met westerlo naar de diepte