Spelers trainen voor het eerst sinds nieuws over faillissement

BELGA
De spelers van de failliete tweedeklasser RAEC Bergen hebben van algemeen manager Pierre François meer uitleg gekregen over de situatie van hun club. Daarna stapten ze het trainingsveld op en werkten een normale oefensessie af.

Voor de spelers van Bergen was het de eerste training sinds de 4-0 zege van zaterdagavond in de Proximus League. Twee dagen later verklaarde de rechtbank van koophandel van Bergen de tweedeklasser officieel failliet, en werd een curator aangesteld. Als er een overnemer wordt gevonden, kunnen de activiteiten van de huidige nummer 7 in het klassement worden voortgezet en behouden de spelers hun profstatuut.

"We putten moed uit wat de manager ons heeft verteld", vertelde de Franse verdediger Jean-Christophe Vergerolle net voor de training. "We kunnen alleen maar blijven werken en hopen dat er snel een overnemer voor de club komt. Dat is het gevoel dat bij alle spelers leeft. Zolang de club bestaat, moeten we alles geven. Zaterdag boekten we een knappe 4-0 zege maar die is overschaduwd door het nieuws over het faillissement. Ik ben wel blij dat het bestuur zo helder communiceert. We zijn ook altijd betaald. Als Pierre François iets zegt, weten we dat het de waarheid is."