Belgische U17 strandt in kwartfinales EK na nederlaag tegen Nederland

 Doku tegen Ierland.
Photo News Doku tegen Ierland.
De Belgische U17-voetbalploeg heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het EK. In de kwartfinale in het Carlisle Grounds in de buurt van de Ierse hoofdstad Dublin gingen ze met 0-3 onderuit tegen titelverdediger Nederland.

In de Derby der Lage Landen stonden de jongens van bondscoach Bob Browaeys bij de rust 0-2 achter, na doelpunten van Sontje Hansen (27.) en Anass Salah-Eddine (40.). Een kwartier voor affluiten zette Ki-Jana Hoever de 0-3-eindstand op het scorebord.

Door de uitschakeling grijpen de jonge Duivels ook naast een rechtstreeks ticket voor het WK, later dit jaar in Brazilië. Het vijfde Europese ticket wordt verdeeld in een minitoernooi.

Het was de vierde keer in vijf jaar dat de jonge Duivels deelnamen aan de EK-eindronde. Vorig jaar haalden de min 17-jarigen de halve finales op het EK in Engeland. Ook in 2015 waren de halve finales het eindstation. Dat jaar veroverden de jonge Duivels eveneens brons op het WK. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ben de Jong

  Vond die Docu een prachtige speler. Zal de absolute top gaan halen. Nederland heeft nu een goede lichting en over een paar jaar is het weer andersom. No worries.

 • Tim De Duwer

  Tactiek techniek lef en gelukkig tegenwoordig ook fysiek ijzersterk. Steven Moreels misschien had je even de wedstrijd gewoon live op jullie tv moeten kijken?

 • Jan Jansen

  Hollandse school wordt al decennia lang geroemd over de hele wereld! Nederland een is een klein land maar wereldwijd geroemd om het voetbal! Dat dat gepaard gaat met zo nu en dan mindere prestaties is niet meer dan normaal maar de Hollandse school wordt wereldwijd ook gedurende mindere periodes geroemd!

 • Steven Moreels

  wat zijn wij toch weer nederig realistisch. Inderdaad wat meer bluf kan geen kwaad. Wij hebben echt wel ( rekening houden dat Nederland veel meer inwoners heeft dan België ) veel kwaliteit . Nu de Nederlanders aan een hausse bezig zijn, komt men weer aandraven met " de Hollandse school ". Niet zo lang geleden toen het Nederlandse voetbal tot een dieptepunt was herleid, werd er gelachen met de Hollandse school. Dus, de moraal van het verhaal ; een kwestie van tijd en geduld.

 • Jeroen Dekop

  Die nummer 11 van België echt geen 17 jaar ???