Belgische recordzomer duurt voort: Leicester betaalt 45 miljoen voor Youri Tielemans

lcfc.com
Zijn naambordje staat nu officieel op plaats vijf op de lijst van duurste Belgische spelers ooit, nu daar ook de officiële aankodinging is. Youri Tielemans verhuist voor 45 miljoen euro van Monaco naar Leicester City. Voortzetting van een recordzomer.

De teller flirt stilletjes met de 300 miljoen euro. Real Madrid neemt het leeuwendeel voor zijn rekening met de 130 miljoen die ze inclusief bonussen voor Eden Hazard zullen betalen, maar Europese clubs geven duchtig uit aan Belgen. Leicester maakt nu van Youri Tielemans de op één na duurste Belg deze zomer, de vijfde aller tijden. Monaco had graag 50 miljoen euro gewild voor de overbodige Duivel, die tijdens zijn vier maanden in Engeland op huurbasis een meer dan degelijke indruk had gelaten. Leicester op zijn beurt zwaaide aanvankelijk met een bod van 40 miljoen euro plus bonussen, maar schakelde een versnelling hoger om de concurrentie sneller af te zijn. Vandaag om 18u volgde de officiële aankondiging nadat de laatste details en andere formaliteiten afgehandeld zijn. Tielemans had zijn woord gegeven. Een contract voor vier jaar is ondertekend. Leicester verpulvert voor onze landgenoot zijn transferrecord, dat sinds donderdag op 34 miljoen euro stond.

Op de officiële website van Leicester de obligate zinnetjes. Dat het een geweldig gevoel is om voor deze club te tekenen. Dat hij er zich van bij het eerste moment fantastisch voelde, toen de Rode Duivel er begin dit jaar zijn intrede maakte. Dat Leicester voldoende talent in huis heeft om er mooie dingen te verwezenlijken en dat hij niet kan wachten om opnieuw van start te gaan in het King Power Stadium.

Youri Tielemans.
BELGA Youri Tielemans.

Juiste keuze

Leicester reisde dit weekend af naar het Franse Evian voor een oefenkamp, maar nog wel zonder Tielemans. Hij zal de spelersgroep nu snel vervoegen. De speler was vrijdag over en weer gereisd naar Engeland om wat persoonlijke zaken af te handelen, maar krijgt nu wat hij wil. Een contract van vier jaar bij een Premier Leagueclub. Manchester United snuffelde wel enkele keren, met het oog op een eventueel vertrek van Paul Pogba, maar startte nooit concrete onderhandelingen op. Tottenham had andere prioriteiten. Er waren informele contacten met Barcelona en Bayern München, maar Tielemans maakte uiteindelijk de juiste keuze. Hij wilde de voorbereiding aanvatten bij zijn nieuwe club en krijgt dus zijn zin.

Belgische toptransfers aller tijden

Eden Hazard / Chelsea naar Real Madrid / 2019 /130 miljoen euro
Romelu Lukaku / Everton naar Man United / 2017 / 84 miljoen euro
Kevin De Bruyne / Wolfsburg naar Man City / 2015 / 75,5 miljoen euro
Christian Benteke / Aston Villa naar Liverpool / 2015 / 46.5 miljoen euro
Youri Tielemans / Monaco naar Leicester / 2019 / 45 miljoen euro

Youri Tielemans.
REUTERS Youri Tielemans.

Belgische toptransfers deze zomer

Eden Hazard / Chelsea naar Real Madrid / 130 miljoen euro
Youri Tielemans / Monaco naar Leicester / 45 miljoen euro
Thorgan Hazard / Mönchengladbach naar Dortmund / 25,5 miljoen euro
Leandro Trossard / KRC Genk naar Brighton / 20 miljoen euro
Leander Dendoncker / Anderlecht naar Wolves / 13,5 miljoen euro 

Eden Hazard was dé Belgische toptransfer aller tijden met 130 miljoen euro.
Photo News Eden Hazard was dé Belgische toptransfer aller tijden met 130 miljoen euro.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Allard Emile

  Een klasbak, normaal, hij komt van Anderlecht!

 • marc castermans

  Waar zitten al die criticasters nu? Hij was niks waard, te dit, te dat en nu geeft een ploeg zomaar 45.000.000€. Het moet zijn dat er nogal wat jaloers zijn.

 • Jan Lanclus

  de zeer vriendelijke en aangename Yourie verdient dit. Hij is de toekomst van de Rode Duivels. Zeker weten. Over de prijs heeft het geen zin te praten.

 • Wittenberg Dimitri

  Heeft club ergens zo een belgische (ex)speler rondlopen? Neen dit dacht ik juist... heeft brugge wel een jeugdafdeling??

 • Gerry Cle

  Verstandige keuze van Leicester en Tielemans. Youri laat de ploeg draaien en tilt ze naar een hoger niveau.