Exclusief voor abonnees

Belgische clubs dreigen grootste belastingsdruk van Europa te hebben: “Waarom zou het voetbal ontsnappen?”

Archiefbeeld uit Zulte Waregem-Anderlecht.
BELGA Archiefbeeld uit Zulte Waregem-Anderlecht.
Als de RSZ-voordelen van het voetbal geschrapt worden, wordt België een dwerg in het Europese voetballandschap. Is er een gulden tussenweg tussen competitief blijven en sociale rechtvaardigheid?

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Govaerts

  Dat ze gewoon aansluiten in de rij. Door het te grote regeringsapparaat en de kosten die dat mee brengt. Moet iedereen gewoon mee betalen. Zo wordt het voor de rest ook draagbaar. Of denken zij iets te kunnen doen aan het zware waterhoofd de regeringen en hun achterban genoemd.

 • Luc Van Ginneken

  Als de belastingsdruk in het voetbal veroorzaakt dat het Belgisch voetbal in Europa een dwerg wordt, dan is dat juist. Evenzeer dat het juist is dat elke andere Belgische economische sector door diezelfde belastingsdruk een Europese dwerg wordt. Politici: jullie weten wat jullie moeten doen: zorg voor een intelligenter beleid.

 • Kristof Van Impe

  haal het geld bij de grootverdieners, voetballers horen daar ook bij, waarom dienen zij minder belastingen te betalen, ze leven toch ook gewoon in onze maatschappij? Maatschappelijk gezien klopt dit niet, en dat dit in gans Europa is kan mij gestolen worden.

 • Johnny Deketel

  Moest ik verdienen wat zij verdienen, ik zou al lachend die bijdrage beralen...

 • CAMIEL DUSOIR

  en al die jaren die voorbij zijn,al die fiscale voordelen etc ik heb 47 jaar gewerkt en afgedregen vanaf de éérste tot de laatste, de grootverdieners mogen nu ook meebetalen , was het dan al die jaren fair tegenover ons? nee dus,de wet voor alle belgen gelijk