Belgische beloften komen niet verder dan 0-0 tegen Turkije

photo_news
De Belgische beloften zijn er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. In het stadion van OH Leuven bleven de troepen van coach Johan Walem op een 0-0-gelijkspel steken. Na twee wedstrijden tellen de jonge Duivels nu vier punten uit twee wedstrijden.

Bondscoach Johan Walem gunde Zinho Vanheusden (Inter Milaan) en Orel Mangala (Stuttgart) hun debuut als belofteninternational in een voor het overige zoutloze partij.

Eind maart trapten de jonge Duivels de kwalificatiecampagne af met een zuinige 2-1 zege tegen Malta. Naast Turkije zitten ook Hongarije, Cyprus en Zweden in de poule van België. Op 6 oktober komen de Zweden op bezoek, drie dagen later zakken de Belgen af naar Cyprus.

De troepen van Walem voeren met 4 op 6 de stand in groep 6 aan. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in Italië en San Marino, de vier beste tweedes verdelen de twee resterende EK-tickets via play-offs. Het EK geldt als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

photo_news
photo_newsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00