Wat een demonstratie! Club veegt Charleroi van de mat en mag naar halve finale Croky Cup (5-1)

photo_news
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
5
1
Charleroi CHA
CHA
Charleroi
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Kaveh Rezaei vervangen door Enes Saglik
Abdoulay Diaby vervangen door Dennis Emmanuel Bonaventure
Ruud Vormer vervangen door Marvelous Nakamba
Wesley Moraes Ferreira Da Silva vervangen door Jelle Vossen
Doelpunt Hans Vanaken
Cristian Benavente Bristol vervangen door David Pollet
Doelpunt Wesley Moraes Ferreira Da Silva
Francisco Javier Espigares Martos vervangen door Christophe Diandy
Doelpunt Abdoulay Diaby
Doelpunt Francis N'Ganga
Doelpunt Brandon Mechele
Doelpunt Hans Vanaken

nabeschouwing

Club Brugge heeft voor het eerst kunnen winnen tegen Charleroi in de Beker van België. En de manier waarop mocht écht wel gezien worden. Blauw-zwart demonstreerde en stuurde de Carolo's uiteindelijk met een stevige 5-1-nederlaag terug naar 'Le Pays Noir'. In de halve finale wacht Standard.

Lees HIER het uitgebreid verslag van onze Chef voetbal.

De vraag was of Club zou kunnen voortgaan op het elan van 2017. Het antwoord was er al na enkele minuten: ja. Club was hongerig, speelde keurig voetbal en werd aangejaagd door Vormer en Clasie. De Nederlandse tandem was alomtegenwoordig en blonk vooral uit in de passing. Vanaken kon zich daardoor naar hartenlust uitleven op aanvallend vlak en dat resulteerde na elf minuten in de 1-0, zij het met een tikkeltje gelukje.

De toch talrijk opgekomen fans op Jan Breydel werden 45 minuten lang verwend. Na 22 minuten buffelde Mechele een voorzet van Vormer in doel en blauw-zwart leek op dat moment al in de halve finale te zitten. Amper twee minuten later zorgde N'Ganga met een heerlijke streep voor wat twijfel in de blauw-zwarte rangen -vooral Hubert ging alweer niet vrijuit-, maar die was van korte duur. Met zijn tweede van de avond -een exacte kopie van de eerste- zorgde Mechele net voorbij het halfuur opnieuw voor een dubbele buffer en Wesley diepte meteen daarna nog uit: 4-1. De Brugse fans kirden van de pret.

En dat mochten ze ook na de pauze doen, wat veel gas nam Club niet terug. Limbombe en Wesley waren dicht bij de 5-1, maar het was uiteindelijk Vanaken die de vijfde Brugse treffer voor zijn rekening nam. In twee tijden én met de hulp van Christof Dierick -de ref op de achterlijn- maakte de Limburger het feest er nog wat groter op. Door meerdere wissels langs beide kanten verdween het tempo daarna uit de partij, goals kregen de fans niet meer te zien. Maar dat maakte de sfeer er niet minder op. Standard maakt de borst maar beter al nat.


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten


Club wint!
Ref Vertenten heeft de Carolo's uit hun lijden verlost. Club wint met 5-1 na een demonstratie en bekert voort!


Dennis gaat te fel leunen
Cools zet de bal voor naar de tweede paal, maar daat gaat Dennis te fel leunen in de rug van Marinos.


Schotje Limbombe
Limbombe komt nog eens naar binnen en de winger probeert een schot richting korte hoek af te vuren. Mandanda moet echter niet in actie komen.


Tempo wat verdwenen
Door de vele wissels is het tempo wat uit de wedstrijd verdwenen. Blijft het bij 5-1 of kan Club de score nog wat uitdiepen?


Cools knalt over
Dennis probeert Vossen te bereiken voor doel, maar de voorzet van de invaller is te slordig. Cools kan echter nog bij de bal en de winger knalt richting doel, maar zijn poging gaat over.

belga
substitution

Kaveh Rezaei vervangen door Enes Saglik

Enes Saglik komt in de plaats van Kaveh Rezaei

substitution

Abdoulay Diaby vervangen door Dennis Emmanuel Bonaventure

Dennis komt in de plaats van Abdoulay Diaby

Ontstellend zwak Charleroi
Waar Club demonstreert, stelt Charleroi teleur. De bezoekers konden hun tweede plaats in het klassement vanavond op geen enkel moment rechtvaardigen.

substitution

Ruud Vormer vervangen door Marvelous Nakamba

Marvelous Nakamba komt in de plaats van Ruud Vormer

substitution

Wesley Moraes Ferreira Da Silva vervangen door Jelle Vossen

Jelle Vossen komt in de plaats van Wesley Moraes

goal

Doelpunt Hans Vanaken

GOAL! Hans Vanaken met zijn tweede van de avond: 5-1!
Daar is de eerste treffer van de tweede helft. Vanaken is het eindstation van lang uitgesponnen aanval en de draaischijf van Club krijgt alweer twee kansen om af te werken. Bij de tweede is het raak, al moest Christof Dierick -de ref op de achterlijn- wel uitsluitsel geven.

photo_news
photo_news

Mandanda houdt Wesley van de 5-1!
Ook Wesley heeft bijna zijn tweede treffer van de avond te pakken. De Braziliaan verlengt een prima voorzet van Cools aan de eerste paal richting doel, maar met een ultieme voetveeg brengt Mandanda nog redding.


Brugse fans vermaken zich
Ondertussen vermaken de Brugse fans zich opperbest. De sfeer in Brugge is uitstekend, en dat geeft de thuisploeg vleugels.

substitution

Cristian Benavente Bristol vervangen door David Pollet

David Pollet komt in de plaats van Cristian Benavente

Schotje Clasie
Ook Clasie mag het eens proberen. De kleine Nederlander krijgt de bal van Vormer, maar zijn schot is te zwak om Mandanda in verlegenheid te brengen.

photo_news
photo_news

Limbombe bijna met de 5-1!
Wesley zet zich stevig door en legt de bal vervolgens panklaar voor Limbombe. De winger schiet goed en de bal wijkt ook wat af, waardoor Mandanda moet uitpakken met een prima redding om de 5-1 te voorkomen.


Bommetjes vanuit het Charleroi-vak
De bezoekende fans laten zich in negatieve zin opmerken in het begin van de tweede helft. Ze steken bommetjes en bengaals vuurwerk af, maar ref Vertenten vindt het voorlopig niet nodig om de partij stil te leggen.

belga

Wesley even aangeslagen
Wesley moet even verzorgd worden. De Braziliaan had iets te veel oog voor Marinos en kreeg een lange bal pardoes in het gezicht.

photo_news
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
We voetballen weer in Brugge. Krijgen we nog spektakel te zien na rust?


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Ref Vertenten heeft een einde gemaakt aan de lijdensweg van de Carolo's. Club doet wat het wilt en werd ook beloond voor het goede voetbal. Vanaken, Mechele (x2) en Wesley deden de thuisfans al vier keer juichen. N'Ganga scoorde tegen voor de bezoekers.


Cools laat nummer vijf liggen!
De blauw-zwarte machine dendert onverstoord verder. Limbombe krijgt opnieuw veel ruimte om voor te zetten en de winger doet dat prima. Cools en Vormer kunnen de bal allebei in doel leggen en uiteindelijk mag die eerste trappen, maar hij kraakt zijn schot compleet.

goal

Doelpunt Wesley Moraes Ferreira Da Silva

GOAL! Ook Wesley pikt goaltje mee!
Het gaat héél snel in Brugge! Amper twee minuten na de kopbalgoal van Mechele, mogen de fans al opnieuw opveren. Limbombe dribbelt zich een weg in de zestien na goed voorbreidend werk van Clasie en de winger zet de bal goed voor naar de tweede paal. Daar werkt Wesley de bal in één tijd in doel.

photo_news
photo_news
substitution

Francisco Javier Espigares Martos vervangen door Christophe Diandy

Christophe Diandy komt in de plaats van Francisco Martos

photo_news
goal

Doelpunt Abdoulay Diaby

GOAL! Mechele treft wéér raak!
Nieuwe corner voor Club, nieuwe goal. Vormer vindt Mechele opnieuw aan de tweede paal en de verdediger kopt de bal onhoudbaar in de verste hoek: 3-1!

belga
belga

Diaby vindt Mandanda op zijn weg
Vormer krijgt de handen op elkaar met een knappe recuperatie en de aanvoerder van Club vindt Diaby. De Malinees trapt in één tijd, maar vindt Mandanda op zijn weg.


Vanaken legt de bal net naast
Mandanda verkijkt zich wat op een scherpe voorzet van Cools. De bal belandt bij de vrijstaande Vanaken, die het leer subtiel in de verste hoek probeert te duwen. Maar de bal gaat naast.

belga
goal

Doelpunt Francis N'Ganga

Alweer raak! Francis N'Ganga maakt er 2-1 van!
Twee minuten na de treffer van Mechele, mag ook Hubert zich omdraaien. Club geeft N’Ganga te veel tijd en de verdediger besluit dan maar uit te halen en hij doet dat uitstekend. Zijn pegel belandt voorbij Hubert in doel, maar had de doelman niet meer kunnen doen?

belga
goal

Doelpunt Brandon Mechele

GOAL! Brandon Mechele maakt er 2-0 van!
De tweede Brugse treffer hangt al tegen het net. Mechele buffelt een voorzet aan de eerste paal voorbij Mandanda.

Uitstekend begin Clasie
Het minste wat je kan zeggen is dat Clasie Leko's keuze rechtvaardigt. De Nederlander is alomtegenwoordig en speelt ook uitstekend in.


Mechele haalt opgelucht adem
Club ontsnapt niet veel na de 1-0 aan de gelijkmaker. Mechele zet zijn hoofd tegen een voorzet van de Carolo's, maar de verdediger van Club verlengt het leer zo wel bijna in eigen doel. Mechele en Hubert halen opgelucht adem.

photo_news
photo_news
goal

Doelpunt Hans Vanaken

GOAL! Hans Vanaken maakt er verdiend 1-0 van!
Daar is de verdiende openingstreffer van Club! Clasie vindt goed de ruimte bij Wesley en de spits legt het leer perfect in de loop van Vanaken. De middenvelder probeert de bal eerst te borstelen met links, maar zijn poging wordt afgeblokt. Het leer belandt echter opnieuw bij de middenvelder, die met een gelukje scoort met zijn knie. Maar Club staat dus wel op 1-0.

photo_news

Limbombe afgeblokt
Op links komt Limbombe in balbezit en de winger snijdt naar binnen en wil trappen, maar Hendrickx gooit zich nog in de baan van de bal.


Club dicteert de wet
Het is voorlopig al blauw-zwart wat de klok slaat op Jan Breydel. Club monopoliseert de bal en verwent de fans op de tribunes ook regelmatig met mooie combinaties. Wanneer levert dat een doelpunt op?


Wesley mist meteen enorme kans!
Club begon redelijk slordig aan de partij, maar na vier minuten klimt de thuisploeg wel ei zo na op voorsprong. Limbombe zet de bal vanaf links uitstekend voor naar de tweede paal, waar Wesley profiteert van matig positiespel van Martos. De Braziliaanse beer zet het leer echter van dichtbij naast.

PN
photo_news
start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Ref Vertenten heeft de kwartfinale op gang gefloten. Wie knokt zich naar de halve finale, waar Standard wacht?

belga
photo_news

Mazzu: "Niet op strafschoppen getraind"
"Dessoleil arriveerde vanmorgen ziek op de club, waardoor Zajkov in de basis start", geeft Mazzu meer duiding bij zijn opstelling. "Natuurlijk wordt het moeilijk om de volgende ronde te halen. Dat is ook een doel voor ons, maar we gaan gewoon ons best doen. Strafschoppen? We hebben er niet op getraind. Een vol huis kan je niet simuleren."


Leko: "Heel moeilijke keuze om Nakamba op de bank te zetten"
"We hebben al drie weken geen officiële wedstrijd gespeeld, dus is er wel gezonde druk voor deze partij", aldus Leko. "De titel is het belangrijkst, maar de Beker is ook een mooie competitie. De finale is één van de mooiste partijen van het jaar en die willen we spelen. In doel kies ik voor Hubert, omdat hij volgens ons de beste keuze is. Dat geldt ook voor Clasie. Nakamba op de bank zetten was een heel moeilijke keuze, maar we denken dat dit eerder een wedstrijd voor de Nederlander wordt."

Clasie moet Club vandaag op sleeptouw nemen.
photo_news Clasie moet Club vandaag op sleeptouw nemen.

17.000 toeschouwers verwacht
Een vol Jan Breydel wordt vanavond niet verwacht, maar er zouden toch zo'n 17.000 toeschouwers afzakken naar deze kwartfinale. Opvallend: de winnaar speelt al binnen twee weken (31/014) de halve finale tegen Standard.


Bruggelingen maken kennis met hun nieuwe grasmat
De spelers van blauw-zwart zijn, dertig minuten voor de aftrap, begonnen aan hun opwarming. Voor de thuisploeg wordt het de eerste wedstrijd op de nieuwe grasmat.

Mehdi Bayat: obsessioneel gefocust op de beker
Sinds Sporting Charleroi 110 jaar geleden werd opgenomen in de schoot van de Belgische Voetbalbond, won de club nog nooit een prijs. Lukt het Mehdi Bayat om een eerste trofee te behalen? "Kampioen worden, daar denk ik nog niet aan. Ik ben echter wel obsessioneel gefocust op de Beker van België. Als ik er niet van droom, dan lig ik er wakker van. We hebben het punt bereikt waarop de droom werkelijkheid kan worden. Nooit eerder waren we zo competitief."

Mazzu en Bayat.
photo_news Mazzu en Bayat.

Nog geen nieuwkomers
Zoek niet naar Gaboluv, Tomecak, Diatta, Grange of D'Alberto vanavond. De winteraankopen van Club en Charleroi mogen vanavond niet spelen, omdat de wedstrijd normaal voor nieuwjaar moest plaatsvinden. Door de zwakke staat van de Brugse grasmat werd de match toen afgelast.

Leko kan vanavond nog geen beroep doen op Vladimir Gaboluv, de doelman die Club tijdens de winterstop naar België haalde.
belga Leko kan vanavond nog geen beroep doen op Vladimir Gaboluv, de doelman die Club tijdens de winterstop naar België haalde.

Opstelling Charleroi:
Mandanda, Marinos, Martos, Zajkov, N'Ganga, Baby, Ilaimaharitra, Hendrickx, Benavente, Rezaei, Lukebakio
Bank:
Penneteau, Pollet, Diandy, Rodes, Nurio, Celestine, Saglik en Fall

photo_news

Opstelling Club:
Hubert, Poulain, Mechele, Denswil, Cools, Limbombe, Clasie, Vormer, Vanaken, Diaby en Wesley
Bank:
Horvath, Simons, Decarli, Nakamba, Vossen, Dennis en Refaelov

Blauw-zwart klaar voor eerste match van 2018
De spelers van Club Brugge zijn aangekomen in het Jan Breydelstadion voor hun eerste officiële wedstrijd van 2018. De fiere competitieleider ontvangt Charleroi in de kwartfinales van de Croky Cup, de winnaar neemt het in de halve finale op tegen Standard.

Mazzu: "Op Club is het 12 tegen 11"
"Club is op eigen veld ongeslagen en scoort altijd. Als we doorgaan, zal daar maar één woord voor zijn: sensationeel!", aldus Felice Mazzu over de clash van zo meteen. "Sinds de match in december werd uitgesteld, is er niets veranderd. Niets, behalve de spelleider. Toen was het Lardot. Waarom nu Vertenten? Ik stel de vraag zonder bijbedoelingen. Mijn theorie is dezelfde als een maand geleden. Het grote verschil is dat Club de gewoonte heeft om voor prijzen te spelen, wij niet. Bovendien wordt het weer 12 tegen 11. In ons stadion zouden de kansen 50-50 zijn geweest, op Jan Breydel is dat 70-30."

Felice Mazzu.
photo_news Felice Mazzu.

Club Brugge en Charleroi spelen straks op gloednieuwe grasmat

photo_news27 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jammy cappon

  Het commentaar van sommige Anderlechtsupporters is aangepast aan het spelpeil van hun ploeg, beneden alle niveau. Voor sommigen zoals Gert lans is er geen beterschap in zicht, er kan maar uitkomen wat erin zit en bij sommigen is dat niet veel. .

 • danny buyse

  Mensen toch, het stadion zal nooit afgebroken worden ook al zijn er duistere praktijken. Maak je niet zo druk voor niks. Als er bedrog in het spel is met geld kan er alleen maximal een financiële sanctie volgen. Anderzijds kan ik de frustraties begrijpen dat de ene een stadion mag bouwen en de andere niet wat onrechtvaardig is!

 • Werry Galle

  De resten van Anderlecht zijn nog maar juist opgeruimd vanonder het gras, en Charleroi zit er nu al weer onder. Veel jaloerse kleuters hier zu....

 • Eddy Vervaet

  Onze magische Gentse tempel afbreken lees ik hier van een Brugse domoor....Als alle documented wettelijk opgesteld zijn,wat is dan uw probleem?Jaloezie?Al eens bekeken hoeveel mensen er in en rond de Ghelamco werken?Juist,3.000,oelewapper.Club is goed bezig,maar you’d uw dwaze commentaar in uw stadje....

 • bob jansens

  bizar dat Vertenten toeliet dat beide teams met blauwe truitjes op het veld stonden...artikel 1226 is nochtans duidelijk... als Charleroi geen andere truitjes bij had, dan had Brugge reserve truitjes ter beschikking moeten stellen...