Veel nieuwe namen, hetzelfde probleem: winnend Club mist ook tegen Francs Borains flink wat kansen (0-3)

Tau en Okereke.
BELGA Tau en Okereke.
Of het nu in de Champions League, de Jupiler Pro League of de Croky Cup is: Club blijft veelvuldig falen voor doel. In plaats van 0-10 werd het een zuinige 0-3.

De stadionspeaker ging in overdrive. Net als het volume van de geluidsinstallatie. Ach, iedereen zijn five seconds of fame zeker? Wie weet wanneer Royal Francs Borains nog eens zo’n volksfeest zal beleven.

Anderhalf uur voor de aftrap zat het stadion al grotendeels vol – de spelersbus van Club was er nog niet eens. En toen Vormer, iets voor half negen, zijn aanvoerdersband nam, liep de amateurploeg al een ereronde. Leve de Croky Cup. Ook al was een houten zitbank, zónder tafeltje voor de laptop, ons deel. ’t Zal volgende week, in Bernabéu, aangenamer zijn.

Photo News

Zoals verwacht roteerde Clement. Youngsters als Kossounou, Van Der Brempt en De Ketelaere kregen hun kans – alleen die laatste charmeerde, met z’n fijnzinnige linker. Voorts ook een compleet andere voorhoede, met Schrijvers en Diagne, in een 3-5-2. Hét probleem bleef evenwel hetzelfde: Club is dezer dagen het toonbeeld van inefficiëntie. Maar liefst zeven kansen creëerde het voor rust. De ene nóg groter dan de ander. Maar Diagne en Schrijvers – élk tot drie keer toe – én Okereke verprutsten ze vakkundig. Zelfs eenmaal voorbij de lokale doelman lukte het nog niet. En stond het vizier uitzonderlijk toch één keer deftig gericht, dan zag Schrijvers zijn plaatsbal tegen de paal belanden.

Photo News

Nog een geluk dat Clement door de jaren heen de strijd met zijn haar al verloren heeft – we kunnen ervan meespreken – , of hij was vanavond een flink stuk kaler geworden.

Het Brugse legioen vermaakte zich intussen met… de nieuwe blessure van Kompany.

Na enkele stressvolle weken had hij ongetwijfeld gehoopt op een relaxte woensdagavond, Philippe Clement. Zeker met het komende programma in het achterhoofd. Maar eens iets in de hoofden is gekropen, krijg je dat er nog moeilijk uit. Da’s nog maar eens gebleken. Club scoort niet langer met de ogen dicht. Diagne mocht tijdens de rust gaan douchen, Tau kwam erin. En op het uur greep een stilaan nerveuze Clement al naar zijn laatste troef: Hans Vanaken. Zijn reddingsboei. Dan weet je het wel.

Ruim een kwartier voor affluiten zorgde die voor de verlossing. Perfecte steekbal van de Gouden Schoen naar Tau, die zowaar voor de 0-1 zorgde. De veer bij de amateurploeg – die nooit aanspraak maakte op meer – gebroken. Okereke deed uiteindelijk het licht uit in Boussu. Met twee deugddoende doelpunten op passes van Tau nadat hij… voor een lege goal tegen de bovenkant van de lat had getrapt.

BELGA

Wat een doelpuntenkermis had moeten worden – en een bijhorende vertrouwensboost voor gans Club – werd al bij al een krampachtige 0-3-zege. Morgen eens zonder keeper op afwerken trainen? Of vragen dat de heren Mignolet en Horvath regelmatig wat ballen laten passeren?

Volgende week in Santiago Bernabéu ga je heus niet zó veel keer mogen proberen, hoor.

Het laatste woord was voor de stadionomroeper. De man wist echt van geen ophouden. “Chalalalaaaa.” Dat de tribunes dan al bijna leeg waren, kon hem niet schelen. Tot over een jaar of tien, Royal Francs Borains.

Photo News
Photo News
Photo News
Club's Percy Tau and Francs Borains' William Ebosse fight for the ball during a soccer game between Francs Borains (2Am) and Club Brugge, Wednesday 25 September 2019 in Boussu, in the 1/16th final of the 'Croky Cup' Belgian cup. BELGA PHOTO BRUNO FAHY
BELGA Club's Percy Tau and Francs Borains' William Ebosse fight for the ball during a soccer game between Francs Borains (2Am) and Club Brugge, Wednesday 25 September 2019 in Boussu, in the 1/16th final of the 'Croky Cup' Belgian cup. BELGA PHOTO BRUNO FAHY
Club's Brandon Mechele and Francs Borains' Hedy Chaabi fight for the ball during a soccer game between Francs Borains (2Am) and Club Brugge, Wednesday 25 September 2019 in Boussu, in the 1/16th final of the 'Croky Cup' Belgian cup. BELGA PHOTO BRUNO FAHY
BELGA Club's Brandon Mechele and Francs Borains' Hedy Chaabi fight for the ball during a soccer game between Francs Borains (2Am) and Club Brugge, Wednesday 25 September 2019 in Boussu, in the 1/16th final of the 'Croky Cup' Belgian cup. BELGA PHOTO BRUNO FAHY13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Deploige

  Degenen die dat uitschot van supporters voor boeren bestempelen vind ik onaanvaardbaar. Boeren zijn geen dommeriken en werken hard. Vergelijk aub die supporters niet meer met boeren , doch zoek maar uit waar je ze wel wil mee vergelijken.

 • danny buyse

  @Jan Dewolf, West-Vlaanderen is gekend voor al hun boeren. Het is niet omdat er een paar van Club lachen met de kwetsuur van Kompany dat ze allemaal zo zijn en de eerste die daar mee lachen moet ik nog lezen. Maar als ik al het leedvermaak van Anderlecht supporters hier moet komen vertellen van de laatste 50 jaar moet ik hier 10000 karakters neer plaatsen of 20 reacties. Ik heb soms kritiek op mijn eigen supporters voor leedvermaak! U ook???

 • Paul Van den Bruel

  Club moet houten klaas(volgens sommigen althans) Van Aken altijd laten beginnen. Van zodra hij op het veld verscheen werd er gescoord. En Tau en Okereke moeten altijd samen spelen. Go Bruges.

 • Jan Boden

  Okereke scoort alleen maar tegen ploegen van een lager niveau, dat is alvast een vaststelling. Of Diagne meer komt doen dan zijn poen pakken in Brugge is nog maar de vraag.

 • Roos Desreveaux

  Het is een probleem dat ze moeten blijven op trainen en clement mag dit niet verzaken zoals hij doet. Eens loopt het gegarandeerd mis als je 1-0 achterkomt en weer alle kansen mist. Het zal niet alle dagen chance zijn.