Union knikkert amateurclub Knokke uit Croky Cup en trakteert zichzelf op kwartfinalematch tegen Genk

Photo News
Kan Union veertig jaar na z’n laatste halve finale nog eens op het voorplan van het Belgisch voetbal treden? Vanavond hadden de Brusselaars het niet onder de markt met Knokke, maar ze plaatsten zich niettemin voor de volgende ronde. Het vuurwerk knalde boven het Dudenpark voor een nummertje van Percy Tau. In Genk zijn ze gewaarschuwd.

Union stuurde een flink vertimmerde ploeg het veld in. En al groeide Percy Tau uit tot orkestmeester, ook spitsbroeder Ferber blonk uit. “Een goal, twee assists, een felbevochten zege en een volgende ronde hier in het Dudenpark tegen Genk, de beste ploeg van België: wat kan een avond mooi zijn”, genoot Roman Ferber na. “Dit pakken ze ons alvast niet meer af.”

Toen Kis hem de bal op de borst serveerde, knalde Ferber de opener onhoudbaar binnen. De thuisploeg bleef aandringen, maar Knokke deelde scherpe tegenprikken uit: Saussez hield eerst Vandewalle van een goal en stopte ook een zwaar schot van Vanfleteren. Maar net voor rusten snelde Dhondt door: Moreno zag een vlag de hoogte ingaan en liet Vandewalle de gelijkmaker binnenknallen.

Na de rust trok Union weer het laken naar zich toe: Ferber legde af voor Tau, de Zuid-Afrikaanse huurling van Brighton danste een rondje om de bal en schoot droog binnen. Tien minuten later telde Tau Knokke helemaal uit. Aan de overzijde loste Saussez nog een bal, Andries prikte binnen. 

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
Photo News ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Deprez

    Hoop voor winst van Knokke dan Thuis wedstrijd voor Genk.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00