Standard reageert op strapatsen van hun coach: "Sá Pinto is een slachtoffer"

Photo News
Standard heeft een communiqué de wereld in gestuurd na de bewogen bekerwedstrijd op het veld van Anderlecht. Daar waar Sá Pinto in de tweede helft de hoofdrol opeiste. 

"We willen graag even terugkomen op de wedstrijd van afgelopen woensdag in Anderlecht", klinkt het in een officiële mededeling. "Na meerdere artikels en reacties in de media willen we jullie herinneren dat supporters van het andere team strafbare acties heeft ondernomen tegen verschillende actoren van onze club.

- naar onze supporters: voor de match hebben ze de officiële vlag van onze Ultras gestolen. 

- naar onze spelers: het gooien van verschillende objecten. Inclusief bekertjes, aanstekers en zelfs vuurpijlen. En dat allemaal tijdens de wedstrijd.

-
naar onze coach: het gooien van een object.
Maar vandaag stellen we vast dat er een van de slachtoffers van deze daden veroordeeld wordt, terwijl het logischer zou zijn dat er gekeken wordt naar de acties die aan de oorsprong van bepaalde reacties liggen. De coach van Standard is dus in de eerste plaats een slachtoffer. Het is niet correct hoe met hem wordt omgegaan. Onze club kan een dergelijke behandeling van de situatie niet accepteren. De reactie van onze coach zal volgende dinsdag in de Geschillencommissie worden besproken. Daarna zullen we er niet meer op terugkomen."

Photo News

Sá Pinto wilde of mocht niet reageren op de gebeurtenissen van woensdag. Wel blikte hij vooruit naar de wedstrijd van zondag tegen Antwerp. “Het is een moeilijk te bekampen ploeg met individueel sterke spelers. Ze zullen ons opwachten, wachten op het foutje dat we misschien maken, ze zullen de ruimtes afsluiten. Daarom wordt de wedstrijd misschien moeilijker dan onze laatste twee. Anderlecht gaf ons wat ruimte, dat zal Antwerp niet doen. Het is heel belangrijk dat we geconcentreerd blijven want ze zijn sterk op de tegenaanval. Ze hebben snelle spelers met veel talent. We willen niet verrast worden. Kijk: na twee goeie resultaten – winst tegen Genk en in Anderlecht-, mogen we niet te ‘relaxed’ worden. We beseffen dat het een speciale match is voor veel mensen van Antwerp. Maar dat is het voor ons ook. Hopelijk krijgen we zondag dezelfde steun van onze supporters als de laatste weken. We willen de hel van Sclessin zien. Zelfs als het regent of sneeuwt, de fans moeten naar de match komen. Het wordt beslissend voor ons. De drie punten zijn zeer zeer belangrijk om ons doel te bereiken (play-off 1, red.)."

Photo News21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcel Caers

  Hoe komt het iemand die naar tribune is gestruurt toch zo het terein loopt na wedstrijd is dit niet gelijk aan stadion verbod

 • Eric Severijns

  Benny Buyst, ik zou toch eens graag weten wanneer Standard zwaar gestraft is geweest, in andere competities zouden ze al lang van de lijsten geschrapt zijn, Tifo Dufour, Vuurbommen die letterlijk Proto raakten, meerdere malen vuurbommen, er is geen andere ploeg in Europa waar een wedstrijd zo dikwijls dient stilgelegd te worden omwille van het gedrag van supporters, spelers, staf of bestuurslui.

 • gert lans

  Een erg zielig ventje is het ! Na Preud’Homme deze gek ! Als er één ploeg is die géén recht van spreken heeft is het wel Standard ! Enige juiste beslissing is match verspelen zonder toeschouwers !

 • eduard janssens

  We zwijgen over het wangedrag van de Anderlecht supporters met gooien van bier en bengaals vuurwerk ? Alhoewel ik het gedrag van PInto volledig afkeur en een schorsing hier op zijn plaats is

 • rudy liessens

  Een belachelijk maneke